Canvis en les quarantenes a l'escola: les classes es confinaran a partir de 5 positius

Fins ara, els grups d'educació primària havien de fer quarantena quan es detectava 1 positiu

La Comissió de Salut Pública va anunciar un canvi pel que fa a les quarantenes de les escoles, i és que a partir del dilluns 10 de gener, dia en el qual els infants retornen a les aules, només es confinarà un grup quan hi hagi 5 o més casos positius (o més del 20% d'infants afectats), en un període de 7 dies. D'altra banda, si hi ha 4 o menys, es consideraran casos esporàdics. L'objectiu d'aquest canvi persegueix apostar per la presencialitat, i és que fins aleshores, les classes es confinaven en detectar només 1 positiu.

Aquesta mesura s'aplicarà a tots els cursos escolars, no obstant això, tindrà rellevància en els cursos de primària, on la xifra d'alumnes amb la pauta completa és mínima. Per la seva banda, els alumnes que comptin amb la pauta completa (o hagin passat la Covid-19 en els darrers 6 mesos) podran continuar assistint a l'escola, sempre que hagin donat negatiu en un test d'antígens realitzat en les primeres 72 hores.

Tot i això, el sindicat de mestres i professors considera que, si es vol eliminar quarantenes, cal fer més proves PCR per descartar tots els possibles casos de Covid-19 a les aules, tal com han explicat a l'ACN. A més, el sindicat valora positivament que el canvi de protocol aspiri a garantir la presencialitat, però insisteix que, per tallar la transmissió del virus a l'entorn escolar, cal incrementar el nombre de tests entre alumnat i personal docent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem