Càritas Sant Cugat atén 688 famílies durant el 2017

La xifra descendeix en 22 casos respecte de l'any anterior

Càritas Sant Cugat ha atès 688 famílies durant l'any 2017, de les quals 165 casos han estat atesos per primer cop. Unes dades que suposen una lleugera disminució respecte del 2016, quan van ser 710 les famílies ateses, i 208 els nous casos. Una dada que es desprèn de la memòria anual que l'entitat ha presentat aquest dissabte, 9 de juny.

Pel que fa al perfil de les persones ateses, es manté la tendència dels últims anys, com ha explicat Marina Pous, treballadora social de Càritas. Majoritàriament s'atenen persones soles (32,69%), i majoritàriament dones (54,58%). Principalment, s'atenen persones adultes, tot i que destaca l'increment de gent gran que ha necessitat atenció, incrementant-se en un 2,5% el percentatge (6,71%) fet pel qual "hem d'estar atents a com evoluciona aquest fenomen", ha apuntat Pous.

moment de la presentació de la memòria. FOTO: C. Caballé

L'entitat solidària ofereix una quinzena de serveis per ajudar aquelles persones en situació de pobresa a la ciutat. Destaca el paper d'El Rebost, que garanteix l'alimentació bàsica de les famílies que ho necessiten. Durant el 2017, 677 famílies (1775 persones), van requerir aquest servei. Una xifra que disminueix en una vuitantena de casa respecte de l'any anterior. Per contra, el nombre de persones que han fet ús del servei de Menjador Social ha augmentat en 7 casos, arribant als 36 usuaris, dels quals 7, (6 homes i una dona) han fet ús del servei complementari de dutxa i bugaderia.

El Talleret i el programa Ajuda'm a créixer (servei d'acollida a dones mares) ha prestat servei a 20 mares i 20 nadons durant l'any, i 17 nois i noies entre 12 i 16 anys s'han beneficiat del programa de reforç escolar. En la mateixa línia, 50 persones s'han beneficiat del programa de conversa per ampliar les capacitats lingüístiques, i 19 han participat del programa d'Alfabetització. Pel que fa al programa laboral, 41 persones s'han beneficiat d'alguna de les fases d'inserció laboral que ofereix l'entitat, mentre que 22 persones en situació administrativa irregular han pogut acollir-se al projecte d'acolliment i acompanyament Arrela't.

Igualment, 4 homes formen part del Pis d'Homes, impulsat per un grup de voluntaris que els assessoren i acompanyen en la seva independència d'habitatge i econòmica. I pel que fa a l'Hort solidari, nascut el 2013, durant l'any s'han recollit més de 5.700 kg d'aliments. Finalment, pel que fa a la campanya Un nen, una joguina, en el passat exercici es va atendre 303 infants que van poder rebre els seus regals per Reis.

Les dades les han explicat Pous juntament amb Rafa Gómez, voluntari i conseller de Càritas, i Mn. Carles Cahuana, vicari de la parròquia, al costat de part dels voluntaris que han exposat les seves experiències en els diferents projectes. Una tasca, la dels 205 voluntaris de l'entitat, que ha volgut fer valdre Cahuana. "És el principal actiu d'una entitat, i també de la societat", ha destacat.

 
Comentaris

Destaquem