Carnaval ja impregna Sant Cugat del seu esperit festiu

La presa de poder del Gall ha donat el tret de sortida a la festa més esbojarrada de la ciutat

Amb la presa de poder de la ciutat per part del Gall ha arrencat la celebració del Carnaval de Sant Cugat del Vallès d'aquest 2018. Un Carnaval que ha començat amb el Ball dels Estirats a la plaça de Sant Pere, repetint així la proposta encetada l'any passat després de presentar el programa d'actes.

FOTOS: Artur Ribera

Des d'allí, la comitiva s'ha desplaçat a la plaça d'Octavià, on s'ha fet la crida del Gall. Puntualment, el Gall de Sant Cugat ha baixat del cimbori, i ha començat la processó fins a l'Ajuntament de Sant Cugat, on el Gall havia de prendre les regnes de la ciutat.

Mireu les imatges de l'inici de Carnaval de Sant Cugat.

Un any més, el Gall ha demanat per l'alcaldessa per prendre-li el poder de la ciutat. En el seu lloc ha aparegut Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura. "L'alcaldessa s'ha rajat!", ha exclamat el Gall. Carmela ha justificat que en assemblea s'ha decidit que era ella qui ho havia fet, moment en el qual el Gall ha aprofitat per recordar "l'ocupada que està la Mercè".

Durant l'intercanvi de poder, Fortuny ha fet una crida a la llibertat dels presos polítics abans de lliurar el bastó de poder, a més de recordar que "Sant Cugat vol silenci!", crida que ha estat criticada pels assistents, i respost pel Gall preguntant si "voleu un governant que tingui la rauxa com a pilar fonamental".

Un cop ha pres el poder, el Gall ha pronunciat el pregó de Carnaval. Un pregó en què ha tingut paraules especialment dedicades als polítics de Sant Cugat. Fent una crida a la disbauxa, ha convidat els assistents a disfressar-se, símil que ha fet servir per parlar de política.

La primera a rebre les crítiques del Gall ha estat Fortuny de qui ha dit que "de nit es disfressa de roquera", però "de dia posa totes les dificultats del món perquè els músics puguin assajar, formar-se i tocar", fent referència a l'esperada sala polivalent anunciada als Cinemes de Sant Cugat, reivindicant que "no és el que se us demana des de fa més de 20 anys". I també un record per al conflicte de la festa de Cap d'Any. "Municipalitzeu l'aigua, i deixeu les festes en pau", ha dit.

Tot seguit, ha parlat de les disfresses dels partits polítics. De Convergència n'ha dit que "fa molt temps que van disfressats", preguntant-los si creuen que "si us disfresseu de PDeCAT ens oblidarem de totes les vostres malifetes?". En aquest sentit ha lamentat que "som i serem la capital del 3%".

"Fins i tot el PSC es disfressa a Sant Cugat i s'alia amb els que encara van d'independentistes", ha dit, i referint-se a Ciutadans, ha afirmat que "es disfressen de demòcrates d'extremo centro, i després aplaudeixen cada cop de porra que us foten els piolins".

Crítiques també per als Mossos "als qui aplaudiu", dient que "us estomacaven de valent a la plaça de Catalunya fa uns anys", amb ovació per als Bombers, els "únics herois que us protegeixen de veritat". L'última referència, per al PP. "No us en diré res, perquè mai s'han disfressat; són la colla de fatxes de sempre i mai se n'han amagat", ha etzibat.

Per tancar el pregó, una referència als preus dels lloguers a Sant Cugat, "un gran poble que ara us gira l'esquena", ha lamentat. I ha afirmat que, si marxen, marxarà amb ells, defensant la tasca del teixit associatiu com a motor del poble.

La festa ha finalitzat amb botifarra d'ou i cava per a tothom.

Les activitats de Carnaval seguiran aquest divendres amb el Cercatasques a partir de les 20 hores. Dissabte serà el torn de les Gitanes i les comparses, i diumenge, els més petits seran els protagonistes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem