Així treballa la Catalònia Fundació Creactiva per atendre els més vulnerables

L'entitat sense ànim de lucre ha continuat treballant per la salut de tots els seus usuaris

Durant la Covid-19, hi ha un sector que segueixi actiu, tot i la situació excepcional a la qual ens trobem. Es tracta dels professionals dels col·lectius més vulnerables. "Són moments molt complicats, i amb una gran càrrega emocional afegida" apunta Adrià Serrahima de Catalònia Fundació Creactiva

L'entitat sense ànim de lucre cuida l'atenció de més de 500 persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i/o risc d'exclusió social i vetlla per la seguretat dels seus usuaris. És per això que van protegits amb tota mena de material sanitari per evitar els contagis. Tanmateix "moltes de les persones que atenem no entenen per què no poden seguir amb la seva vida d'abans com tampoc que anem tan equipats, i molts no ho toleren, fet que ens dificulta encara mes la feina".

A més, tot i que des de Catalònia Fundació Creactiva "s'han subdividit els centres i les unitats per crear nuclis de convivència més petits i controlats i havent reduït molt el contacte entre usuaris, que era essencial, s'ha trencat també una de les seves maneres de relacionar-se, fet que ens genera altres problemes conductuals". 

D'altra banda, els professionals demanen ajuts davant aquesta situació "Per fi estan fent tests PCR a tots els usuaris i professionals, fet que ens permetrà tenir la informació més exacta de la situació a Catalònia". Per reduir el nombre de contactes entre treballadors i usuaris, s'han organitzat amb llargues jornades laborals "hem establert torns de 12 hores i tres dies consecutius. És molt dur, però comptem amb un gran equip humà que fa que la vida dels usuaris sigui millor". 

Amb tot, des de Catalònia Fundació Creactiva volen "agrair a tots als familiars i entitats que ens donen suport i han ajudat amb material de protecció".

 
Comentaris

Destaquem