Catalunya aplica el toc de queda a partir de les 22 h i fins a les 6 del matí

Les activitats obertes al públic hauran de tancar a les 21 hores, excepte en el cas de les activitats culturals que podran fer-ho a les 22 hores

El toc de queda a Catalunya serà finalment entre les 22 i les 6 hores, segons ha informat el Govern de Catalunya, que apunta que els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21 hores. Així doncs, aquest toc de queda entrarà en vigor des del diumenge 25 d'octubre i no s'aplicarà als serveis essencials.

 

Més info: Tot el que has de saber sobre el toc de queda

No obstant això, el confinament nocturn compta amb unes excepcions, tal com ha assenyalat Sergio Delgado, subdirector de Protecció Civil, en la roda de premsa del Procicat, "unes excepcions restringides a urgència i imprescindibles". Així doncs, una d'aquestes excepcions serà el desplaçament per assistència sanitària o per desplaçar-se d'urgència a la farmàcia més pròxima del domicili.

D'altra banda, una altra excepció serà el retorn al domicili de les persones que vénen d'exercir la seva activitat laboral o aquelles professions (com en el cas dels transportistes) que estiguin exercint la seva tasca laboral de manera autoritzada. També quedaran exemptes les situacions d'urgència per atendre persones dependents, menors d'edat o gent gran o aquelles persones que hagin de sortir a passejar el seu gos abans de les 6 hores del matí, sempre el més proper de casa, que s'habilitarà una franja de 4 a 6 hores.

Pel que fa al tancament d'activitats obertes al públic, el tancament de portes s'haurà de realitzar a les 21 hores (igual que en el cas dels esports), excepte en les activitats culturals, que podran fer-ho fins a les 22 hores i les persones que assisteixin tindran el temps mínim per retornar al domicili. El repartiment de menjar a domicili també es podrà realitzar finalment fins les deu de la nit.

Finalment, la limitació de reunions a 6 persones es mantindrà vigent, igual que la resta de prohibicions o limitacions com en els espais de culte o els gimnasos o el tancament de locals de restauració.

Més info: 12 preguntes i respostes sobre les noves restriccions a Catalunya

Més informació
 
Comentaris

Destaquem