Un centenar de persones camina per donar visibilitat a l'Alzheimer

La caminada, sota el nom de MemoryMarxa, ha recaptat més de 1.500€ per donar suport al servei d'atenció domiciliària

L'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer de Sant Cugat ha celebrat la MemoryMarxa, el diumenge 7 de novembre, una caminada popular amb l'objectiu de visibilitzar i donar suport a aquelles famílies que tenen una persona propera que pateix la malaltia. Amb un recapte total de 1.515€, l'AFA Sant Cugat podrà seguir combatent l'Alzheimer.

Així doncs, la MemoryMarxa ha comptat amb 3 recorreguts diferents: un de 2,5 km passant per Can Quitèria; un de 6 km per Can Canyameres i un darrer de 8,2 km, passant per Can Villalonga. Durant la caminada, els presents han pogut compartir les seves experiències i han donat veu a totes aquelles famílies que es troben en una situació similar.

Anna Fitó, presidenta de l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer, ha valorat la gran acollida de la MemoryMarxa: "El més important per nosaltres és poder visibilitzar la malaltia, que també s'estén a com ho viu la família, ja que és difícil d'entendre si no és viu aquesta situació. A més, s'ha acostat molta gent de fora de l'associació, el que significa que a poc a poc la ciutadania està més sensibilitzada".

Amb tot, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer continua en la seva lluita contra la malaltia i és per això que, el pròxim dissabte 27 de novembre, volen organitzar un Mercat d'Andròmines a la plaça d'Octavià, de 16 hores a 20 hores. El recapte total anirà destinat a continuar ajudant el servei d'atenció domiciliària, que actualment es troba desbordat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem