Centenars de santcugatencs celebren l'Aplec de Sant Medir

L'Aplec d'enguany ha arribat acompanyat d'un clar missatge institucional de preservació de la zona de Torre Negra

Centenars de santcugatencs s'han aplegat, un any més, al camp del miracle per celebrar l'Aplec de Sant Medir, la festivitat del copatró de la ciutat, aquest divendres 3 de març.

La jornada ha començat a primera hora del matí, quan els geganters han sortit de plaça Octavià cap a l'ermita. Després d'un esmorzar popular, els banderers d'enguany, el Col·lectiu Pi d'en Xandri +20, ha fet una cercavila fins a plaça Barcelona, on els esperava l'alcaldessa, Mercè Conesa, per començar el seguici cap a Sant Medir.

Ja al camp del miracle ha tingut lloc una missa i l'actuació dels Bastoners, dels Gegants, dels Castellers, dels Caparrots i s'ha fet una ballada de sardanes. L'Aplec d'enguany ha comptat amb una delegació de la ciutat italiana d'Alba, amb qui està agermanat Sant Cugat.

El membre del Col·lectiu Pi d'en Xandri +20 Josep Pros ha volgut remarcar el símbol que està esdevenint el Pi d'en Xandri. "Hem de seguir fent força per preservar aquesta zona i que quedi tal com està. És un símbol i ens l'estimem molt".

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que "és important que puguem transmetre aquest missatge de compromís amb el nostre entorn natural i aquest any s'ha volgut precisament això, mostrar que la ciutat segueix reivindicativa amb el llegat i protecció de Torre Negra, que seguim molt atents a qualsevol proposta que hi hagi en relació a aquest territori i que la nostra voluntat és de protegir l'entorn natural". 

Mireu les millors imatges de l'Aplec.

El seguici ha fet una aturada al Pi d'en Xandri FOTO: Bernat Millet 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem