Centenars de santcugatencs celebren la tradició per Sant Medir

Durant l'Aplec s'han produït dues parades cardiorespiratòries i les persones han hagut de ser traslladades a l'hospital, ja estables

Com mana la tradició, centenars de santcugatencs i santcugatenques s'han aplegat aquest diumenge, 3 de març, a l'ermita de Sant Medir per celebrar la festivitat del copatró de Sant Cugat del Vallès. Una jornada tradicional que ha començat ben d'hora, a les 8.15 h, quan els gegants sortien a peu des de la plaça d'Octavià per fer la pujada a Sant Medir.

Banderers de Sant Medir 2019. FOTO: Ale Gómez

Banderers de Sant Medir 2019. FOTO: Ale Gómez

Més tard, i després d'una cercavila pel centre de la ciutat, els banderers d'enguany, el Club Muntanyenc, han arribat a la plaça de Barcelona, on els esperava l'alcaldessa de la ciutat, Carmela Fortuny, així com la resta de representants del consistori local, una delegació de la ciutat agermanada d'Alba, representants de Sant Medir de Gràcia, i altres santcugatencs. Des d'allí ha començat la caminada fins a l'ermita.

Un cop a l'ermita, la celebració s'ha vist interrompuda per un incident. Un home ha patit una aturada cardiorespiratòria. Després de ser estabilitzat pel personal mèdic present, ha estat traslladat a l'hospital en helicòpter. Més tard, es produiria un incident similar, ja quan gairebé havia finalitzat l'aplec. Un altre home ha estat atès i traslladat en helicòpter per una aturada cardiorespiratòria.

Més info: Dos trasllats en helicòpter des de Sant Medir per aturades cardiorespiratòries

Moment en que era traslladat el segon home atés. FOTO: Ale Gómez

Moment en que era traslladat el segon home atés. FOTO: Ale Gómez

Després de l'ensurd, la celebració ha continuat. Després de les sardanes amb la cobla Contemporània del matí, els Gegants feien la seva arribada. Toc de campanes i lliurament de la bandera a l'alcaldessa just abans de l'ofici religiós. Un ofici religiós que ha finalitzat amb els parlaments i l'imposició de les cintes a les colles de Sant Medir presnets a l'acte.

La festa ha seguit amb les actuacions de les diferents entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat, amb Geganters, Caparrots,, Bastoners, Geganters i Escola de Música Tradicional, i mentrestant, tots aquells que ho han desitjat, s'han quedat a gaudir del dinar a l'aire lliure.

Sardanes a Sant Medir 2019. FOTO: Ale Gómez

Sardanes a Sant Medir 2019. FOTO: Ale Gómez

Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat, ha valorat l'Aplec dient que "molta gent, molta emoció i molta alegria, i moltes ganes de compartir amb la gent de Gràcia, de Barcelona i altres pobles, i els veïns i veïnes de Sant Cugat. I fer-ho gaudint de moltes maneres, de la natura, de la cultura popular, de l'agermanament amb Alba". Amb les seves paraules també ha volgut fer un reconeixement als banderers d'enguany. "Un reconeixement, en una trobada en entorn natural, als banderers d'enguany, que són el Muntanyenc". "Endavant amb Sant Medir", ha apuntat.

Joan i Marieta a Sant Medir 2019. FOTO: Ale Gómez

Joan i Marieta a Sant Medir 2019. FOTO: Ale Gómez

Pel que fa a les incidències, Fortuny ha apuntat que "hem tingut un petit ensurt, però tot ben resolt, i en aquest sentit vull agrair de manera molt especifica la feina dels cossos de seguretat, tots els que han fet possible que això hagi quedat en un ensurt" (les declaracions han estat fetes abans que es produís el segon incident).

Aplec de Sant Medir 2019. FOTO: Ale Gómez

Aplec de Sant Medir 2019. FOTO: Ale Gómez

 

 
Comentaris

Destaquem