Centenars de santcugatencs agraeixen el do de l'Eucaristia en el Corpus Christi

La festa litúrgica ha comptat amb misses, la processó del Santíssim, catifes de flors i l'ou com balla

Sant Cugat ha celebrat un any més el Corpus Christi, una jornada en la qual els cristians agraeixen a Déu el do de l'Eucaristia i que ha comptat amb misses, la processó del Santíssim i l'ou com balla al llarg d'aquest diumenge, 11 de juny.

Corpus Christi. FOTO: Bernat Millet.

Organitzada per la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, la celebració ha arrencat a les 9 h del matí amb el tradicional ou com balla davant del Monestir, que s'ha pogut veure al llarg de tot el dia. L'ou com balla està format per 3 elements que són l'ou, l'aigua i l'abundància de flors en un brollador, 3 elements relacionats amb la fecunditat i la regeneració, pròpies de l'estació primaveral en plena vitalitat. A més, l'ou com balla representa la Sagrada Forma dins una rica custòdia ornada amb pedres precioses.

A la mateixa hora, hi ha hagut la primera missa, i més endavant n'hi ha hagut dues més, a les 12 hores i a les 13.15 h. La més important, però, ha estat la de les 19 hores, l'anomenada Missa Major, que ha precedit la processó del Santíssim, que ha començat des de l'entrada del Monestir amb la presència dels Geganters de Sant Cugat.

Els infants que recentment han fet la comunió han liderat el recorregut al voltant del Monestir, guiats per catifes de flor natural i sorra que s'havien confeccionat a les 15 hores. La processó, que ha comptat amb la presència de centenars de santcugatencs, ha anat realitzant diverses parades per escoltar els parlaments d'agraïment a Déu i Jesús per part de membres de la Parròquia i altres voluntaris.

El Corpus Christi

Aquest és l'onzè any que Sant Cugat ha celebrat el Corpus Christi des que es va recuperar la tradició de celebrar la festa que venera l'Eucaristia, una cita que antigament havia tingut molt arrelament a la ciutat i en els darrers anys s'havia perdut.

La festa del Corpus Christi, que significa en llatí cos de Crist, té un origen medieval i va ser instituïda pel Papa Urbà IV l'any 1262. Va servir a l'Església per a la veneració pública del sagrament de l'eucaristia, exaltant la doctrina del cos de Crist, enfront dels que la negaven. Avui dia representa un dels esdeveniments religiosos, socials, culturals i festius amb més transcendència.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem