Centenars de santcugatencs prenen Sant Medir per honorar el sant que li dona nom

L'esplanada de l'ermita de Sant Medir ha aplegat centenars de santcugatencs que han volgut gaudir d'aquesta tradicional jornada

Com mana la tradició, centenars de santcugatencs i santcugatenques s'han aplegat el dimarts, 3 de març, a l'ermita de Sant Medir per celebrar la festivitat del copatró de Sant Cugat. Una jornada tradicional que ha començat ben d'hora, a les 8.15 hores, quan els gegants sortien a peu des de la plaça d'Octavià per fer la pujada a Sant Medir.

Més tard, i després d'una cercavila pel centre de la ciutat, els banderers d'enguany, el Grup Mediterrània, arribaven a la plaça de la Vila, on els esperava l'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, i alguns representants del consistori. Després de gaudir plegats d'una xocolatada, la comitiva ha iniciat la caminada fins a l'ermita de Sant Medir, on tot hi aplegar-s'hi centenars de persones, s'ha notat que han estat menys que altres anys, possiblement pel fet que Sant Medir ha caigut en dimecres i no és festiu a Barcelona.

Tot i això, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha afirmat que "ha estat tot un èxit" i ha fet valdre les novetats d'enguany. "Tant la revetlla d'ahir com la representació teatral han servit per anar incorporant coses noves i mantenir l'esperit de Sant Medir", ha dit. En aquest sentit, Ingla ha volgut agrair a la Penya Regalèssia la seva tasca "per tants anys de manteniment de l'ermita".

Més info: Sant Cugat estrena revetlla de Sant Medir omplint el Celler Modernista

L'alcaldessa ha destacat també la Festa de Sant Medir com a "un punt de trobada per als santcugatencs i les santcugatenques". Una festa que va comptar amb la presència del conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró.

Ja a Sant Medir

Després de les sardanes al ritme de cançons d'actualitat, com ara el 'Despacito' o la música de 'Juego de Tronos', amb la cobla Contemporània del matí, els Gegants feien la seva arribada. En aquest punt ha arribat una de les novetats d'enguany, l'estrena de l'obra de teatre, 'Faves contades', a càrrec del grup Teatre a l'ombra, sobre la llegenda de Sant Medir.

Posteriorment ha arribat l'ofici religiós, que com ja és tradició, ha finalitzat amb els parlaments i la imposició de les cintes a les colles de Sant Medir presents a l'acte.

La festa ha seguit amb les actuacions de les diferents entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat, amb el Grup Mediterrània, Geganters, Castellers, Bastoners i Caparrots acompanyats per l'EMTSC, i mentrestant, tots aquells que ho han desitjat, s'han quedat a gaudir del dinar a l'aire lliure.

En definitiva, una Festa de Sant Medir que ha transcorregut sense incidències i ha deixat grans imatges.

Els Castellers a Sant Medir. FOTO: Artur Ribera

 
Comentaris

Destaquem