El Centre de Restauració de Béns Mobles, pregoner de la Festa Major de Valldoreix

El Centre de Restauració de Béns Mobles és una institució de la Generalitat de Catalunya ubicada a Valldoreix.

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya ha estat escollit com a pregoner de la Festa Major de Valldoreix, que se celebra del 16 al 19 de setembre. La directora de l'equipament, Àngels Solé, serà l'encarregada de pronunciar-lo. "És un referent a Catalunya per la seva tasca de restaurar i conservar el nostre patrimoni. Projecte el nom de Valldoreix en el món cultural", ha expressat el president de l'EMD, Josep Puig.

La Festa Major de Valldoreix compta amb una trentena d'activitats per a tots els públics i caldrà reservar prèvia en alguns dels espectacles per la situació de la pandèmia. "Encara no serà la Festa Major que voldríem, però estem molt contents de programar-la", ha destacat la vocal de Cultura de l'EMD, Susana Herrada. A més, ha destacat la bona acollida entre els veïns, ja que s'han esgotat les entrades pels principals concerts i esdeveniments.

Consulta el programa de la Festa Major.

 

"Orgull" de pregoners

Àngels Solé ha mostrat el seu "orgull" per ser els pregoners: "Ens ha fet molta il·lusió". La directora ha explicat que estarà acompanyada per altres treballadors del Centre de Restauració per posar de manifest el treball en equip. "La nostra dimensió nacional és molt important, però també té un arrelament local. Estimem Valldoreix i ens hi sentim molt compromesos", ha emfatitzat.

Tot i ser una institució d'abast català, Solè ha assenyalat la seva dedicació al patrimoni valldoreixenc, posant d'exemple la masia de Can Monmany o el Castell de Canals. El pregó serà el divendres 17 de setembre, a les 20.15 hores, a la plaça del Casal de Cultura (les entrades ja estan esgotades).

Responsabilitat a la ciutadania

El president de l'EMD ha volgut enviar un missatge a la ciutadania: "Demanem civisme per evitar actes que no volem i que no haguem de lamentar contagis o altres problemes". Davant de les imatges d'aglomeracions i botellots viscudes les darreres setmanes a municipis d'arreu de Catalunya, ha reclamat "seny, especialment ala gent jove". En aquest sentit, enguany no es tallarà l'avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer, com s'havia fet en altres anys, per evitar aglomeracions.

Cartell festaMajor21 adult 1 344x483

Una festa inclusiva

Enguany, la Festa Major de Valldoreix ha volgut fer un pas endavant en la inclusió. La Catalònia Fundació Creactiva, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns mentals i/o risc d’exclusió social; ha participat en l'elaboració del programa, dissenyant uns petits pictogrames que acompanyen l'explicació de les activitats.

"Ajuden a facilitar la comprensió del programa a les persones que els costa més entendre les coses", ha destacat el director general de l'entitat, Joaquim Serrahima, que ha celebrat que d'aquesta manera la festa serà "més inclusiva": "Tots hi cabrem".

El pressupost total de la Festa Major de Valldoreix és d'uns 30.000 euros

 
Comentaris

Destaquem