contingut promocionat
logo sorea

 

La ciutat descobreix un nou Món Sant Cugat fent valdre la proximitat a la gastronomia

La nova revista s'ha presentat a la sala El Siglo coneixent els detalls de la publicació

La sala El Siglo del Mercantic a Sant Cugat del Vallès ha acollit la presentació del nou número de la revista Món Sant Cugat, editada per Totmedia amb el patrocini de Sorea, aquest dimarts, 28 de gener. Una revista que està dedicada al món de la gastronomia local, i que inclou també l'entrevista a la model santcugatenca Martina Klein, a més de diferents perfils de personatges rellevants de la ciutat, reportatges sobre l'Orquestra Simfònica o el Museu del Còmic, i una mirada al passat i el patrimoni de la ciutat.

presentacio 8 mon sant cugat  21

Així ho han destacat Laura Grau, directora del TOT Sant Cugat, i Xavier Grau, director de Món Sant Cugat, fent valdre el model de periodisme "reposat i fet a foc lent" que planteja la publicació, a més de la traducció dels continguts a l'anglès per "acostar el món local al món global".

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, qui també ha volgut destacar la importància del periodisme "pausat i de reflexió", destacant la importància del periodisme local a l'hora d'aconseguir "una ciutadania crítica, que tingui moltes oportunitats per conèixer la realitat del moment".

 
El nou número de la revista Món Sant Cugat s'ha presentat a El Siglo. FOTO: Bernat Millet

El nou número de la revista Món Sant Cugat s'ha presentat a El Siglo. FOTO: Bernat Millet

Reportatge central dedicat a la gastronomia

Per la seva banda, el periodista del TOT Sant Cugat, Bernat Bella, autor del reportatge central dedicat a la gastronomia, ha destacat el paper de la gastronomia entesa en el seu conjunt. Un cercle, ha dit, que "comença a la terra a Collserola, que passa per les mans dels productors locals, que es ven i comercialitza als mercats, i al final arriba als nostres plats". Un cercle de la gastronomia que és "important valorar", fent valdre que "la gastronomia és molt més que menjar; és territori, és sostenibilitat , és comunitat, és producte, i és, en definitiva, la nostra cultura, el que ens fa ser com som", ha reivindicat.

"La gastronomia és molt més que menjar"

Tot seguit, Bella ha mantingut una conversa amb la periodista gastronòmica santcugatenca Tana Collados, qui ha reivindicat la transversalitat del món de la gastronomia. En la seva conversa, s'ha destacat la necessitat de recuperar la proximitat en els productes gastronòmics, afirmant, entre altres, que "què hi ha més maco que conèixer a qui fa el producte", i reivindicant l'estacionalitat dels aliments. "Ara està de moda parlar de sostenibilitat, però jo hi he arribat (a optar pels productes de temporada) per una altra cosa, que és el gust", ha afirmat Collados.

Tana Colladors durant la presentació de Món Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Tana Colladors durant la presentació de Món Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

També s'ha fet valdre la importància d'acostar-se als mercats, en aquest sentit, reivindicant-los com a "eix de convivència", i com a espai que "parla del lloc on estan", destacant la relació directa amb el venedor. Un altre aspecte destacat ha estat la necessitat de tornar a la cuina, reivindicant la cuina local, ja que "hem perdut els referents, i hi ha molta feina a fer per part de la restauració per mantenir el llegat gastronòmic", ha dit la periodista.

Showcook d'Oriol Gràcia, xef del restaurant VdGust. FOTO: Bernat Millet

Showcook d'Oriol Gràcia, xef del restaurant VdGust. FOTO: Bernat Millet

L'acte ha finalitzat amb un showcook d'Oriol Gràcia, xef del restaurant VdGust, guanyador de les dues últimes edicions del Sant Cugat Va de Tapes, qui ha elaborat en directe la tapa guanyadora de l'edició 2018 que, posteriorment, han pogut degustar tots els assistents acompanyada d'una copa de cava.

Foto de família de la presentació de Món Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Foto de família de la presentació de Món Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet


Compra la nova edició de Món Sant Cugat

Els exemplars de la 8a edició es poden adquirir per 8 euros, o bé per 15 euros amb la subscripció anual, disposant així dels dos números que s'editen cada any, als quioscs i llibreries de Sant Cugat, o a les oficines de Totmedia o a la pàgina web www.monsantcugat.cat. A més, tots els nous subscriptors de Món Sant Cugat tindran l'últim disc del guitarrista santcugatenc Oriol Saltor de regal.
 
Comentaris

Destaquem