Col·leccionistes: passió per les peces amb història

El món del col·leccionisme, en clau santcugatenca

Sis santcugatencs de diferents edats i professions que tenen una cosa en comú. Els agrada guardar coses, col·leccionar-les i, el més important, compartir-les.

Coneixem Joan Rovira, Josep Maria Gavín, Jordi Roca, Joaquim Villaronga, Frederic Cabanas, i Ricard Mestre.

Joan Rovira

Col·lecciona soldadets de plom. FOTO: Artur Ribera

Té 89 anys. Vidu i sense fills. Jubilat. Va treballar a La Seda de Barcelona. Nascut a Barcelona, viu a Sant Cugat des del 1973.

Col·lecciona soldadets de plom. Entre la seva col·lecció hi ha figures dels Mossos d'Esquadra amb tots els uniformes que han portat, tant de gala com de diari.

Cada soldat està documentat, classificat i identificat a la seva època, al seu exèrcit.

Josep Maria Gavín

Entre d'altres, col·lecciona fotos i postals. FOTO: Artur Ribera

Té 84 anys. Casat. Cinc fills i tres néts. Jubilat. Exempleat de La Caixa. Va néixer a Barcelona i va venir a viure a Sant Cugat l’any 1955.

És, per sobre de tot, un estudiós. No s'ha limitat a buscar i trobar coses, sinó que ha tractat de conèixer el perquè de cada cosa. Col·lecciona fotos i postals. Les esglésies i les ermites hi tenen un paper molt important.

En el seu currículum n'hi consten més de 62 de trobades per tot arreu.

Jordi Roca

Fa maquetes d'elemnts patrimonials del poble. FOTO: Artur Ribera

Té 77 anys. Casat, pare de tres fills i avi de tres néts. Jubilat. Va treballar a Condiesel (avui Delphi). Fill de Sant Cugat.

És un enamorat de Sant Cugat, i fa maquetes d'espais i llocs del poble. Totes elles fetes a escala amb les imprescindibles concessions a la imaginació, però sempre fonamentades.

Una de les maquetes més laborioses de les que ha fet ha estat la de l'ermita de Sant Llorenç de Fontcalçada, feta amb pedretes recollides al mateix lloc on s'alça al costat de la Masia de Ca n'Ametller.

Joaquim Villaronga

Estudiós de la història de Sant Medir. FOTO: Artur Ribera

Té 70 anys. Casat. Té sis fills i cinc néts. Jubilat. Va treballar a la Camara del Llibre. Neix a Barcelona i arriba a Sant Cugat l’any 1994.

Membre de la Penya Regalèssia durant més de 17 anys, ha recopilat una gran quantitat d'informació que ens permet conèixer millor l'ermita de Sant Medir i la seva significació.

Frederic Cabanas

Mundialment conegut per la col·lecció de Marilyn Monroe. FOTO: Artur Ribera

Té 60 anys. Casat, amb dos fills. Fotògraf i pintor. Regenta una botiga de material d’art. És fill de Sant Cugat.

A més de ser pintor, fotògraf i amant de l'art en general, té dos grans eixos a la seva vida: la Marilyn Monroe i la seva família. La seva col·lecció sobre Marilyn Monroe és mundialment coneguda.

Ricard Mestre

Col·lecciona de llibres, fotos i documents de Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

Té 53 anys. Casat, amb una filla. Informàtic. Va treballar a Maderas Navarra. Nascut a Sant Cugat.

És un reconegut col·leccionista de llibres, fotos i documents de Sant Cugat. Una de les coses més curioses que té és un llibre del 1790 que va escriure un monjo del monestir sobre la història de Sant Cugat, i que va localitzar a Anglaterra.

En els pròxims dies coneixerem amb més detall cadascun dels col·leccionistes de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem