El col·lectiu La Xesca, sorpresos per "la pressa sense que hi hagi hagut un diàleg"

L'Ajuntament ha signat un decret en el qual ordenen desallotjar l'edifici que la Xesca té ocupat a l'avinguda de Cerdanyola

Els membres de La Xesca s'han mostrat "sorpresos" davant el decret signat per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès aquest 7 d'octubre pel qual s'ordena el "necessari desallotjament" de l'edifici que el col·lectiu té ocupat a l'avinguda de Cerdanyola des de fa més de tres anys per "raons de seguretat".

Més info: L'Ajuntament ordena el "necessari desallotjament" de La Xesca per raons de seguretat

"Estàvem al corrent de què per part de l'Ajuntament hi havia processos oberts, engegats pel govern anterior, que el que van fer va ser desviar el debat polític sobre què era una ocupació i quin tipus d'espai es reivindicava, i ho va centrar molt en la seguretat", ha apuntat Anna Sala, membre de l'Assemblea de La Xesca.

"Ens hem estat preocupant per la seguretat de l'edifici des del primer moment", ha recordat, dient que, "com vam explicar a l'inici, van venir diferents arquitectes a mirar l'edifici, i ens van assegurar que no corríem perill en fer activitats allí". En aquest sentit, ha remarcat que "l'últim que voldríem és fer activitats posant en perill a qualsevol persona del poble i a nosaltres mateixes".

Pel que fa al procés engegat pel govern municipal, Sala ha explicat que l'Ajuntament feia inspeccions periòdiques a l'edifici, però "no se'ns va informar de cap termini en què haguéssim de complir certes mesures", detallant que "les mesures que havíem de fer les hem anat fent", fent referència a apuntalar algunes parts de l'edifici, o vigilar que no hi entrés aigua, entre altres.

Ara, el col·lectiu està pendent de la data de desallotjament que els van notificar, el 26 de novembre, després que durant la primera data, el 19 d'octubre, no es personés la comitiva judicial. "El decret de l'Ajuntament, en principi, pot accelerar el procés, però se'ns ha de notificar", ha dit, afegint que, "al final, ja estem dins d'un procés de desallotjament". "El que més ens sorprèn és que, de sobte, hi hagi aquesta pressa sense que hi hagi hagut un diàleg", ha remarcat.

Amb tot, asseguren que "el projecte segueix", ja que, "encara que ens facin fora d'aquest edifici, el projecte va molt més enllà". És per això, afirma Sala, que "les accions són seguir pensant en el projecte i seguir fent que es mantingui". Un projecte per denunciar la gestió de l'espai, reivindicar les demandes dels col·lectius de joves i contra l'especulació immobiliària.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem