Collserola engega una campanya informativa pels visitants per promoure el civisme

Des d'aquest cap de setmana hi ha informadors pel Parc Natural per informar de les bones pràctiques als visitants

Collserola rep més de tres milions de visitants l’any. L’impacte social i ambiental que representa aquesta freqüentació fa necessàries noves accions comunicatives per posar de manifest, un cop més, la importància de la preservació d’aquest espai i per promoure-hi el respecte i els bons usos. En aquest context, el Parc Natural de Collserola va impulsar l'Estratègia d’Ús Públic, que pretén minimitzar els impactes negatius de la massificació d'aquest espai natural que és el pulmó verd de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquest cap de setmana, 28 i 29 d'octubre, s'ha iniciat una de les accions previstes dins d'aquesta estratègia que vol promoure les bones pràctiques i el respecte al medi ambient. Des d'aquest dissabte i durant un mes i mig, dues parelles d’informadors ambientals es mouran per diferents espais de Collserola per apropar-se als usuaris per explicar-los la importància de la conservació del parc, per conèixer les activitats que realitzen i per informar-los de la normativa vigent.

Es mouran pel tot el territori visitant els espais més freqüentats i amb més incidències i conflictes detectats. Hi estaran durant sis caps de setmana entre les 10 h i les 14 h. A Sant Cugat es podran veure a la plaça de Rotary.

Aquesta primera campanya informativa s'emmarca dins del projecte 'Collserola, territori vital', una iniciativa que vol posar de manifest la importància de l'espai natural per la biodiversitat i el medi ambient. Els principals eixos són, per una banda, reforçar el missatge de la importància del Parc Natural com una peça clau per a la qualitat de vida de les persones que viuen al voltant. Per l’altra, que la ciutadania es faci seu el repte de conservació i preservació de Collserola, respectant la normativa del Parc i les recomanacions de bons usos.

Ja fa mesos que el Consorci del Parc Natural de Collseorla treballa per disminuir els impactes ambientals que provoca l'acció humana. Entre altres mesures, han limitat la participació en esdeveniments com la Marxa Infantil.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem