Collserola s'omple de santcugatencs durant el confinament perimetral municipal

La limitació de mobilitat durant els caps de setmana facilita que els santcugatencs s'acostin al Parc de Collserola per fer esport o passejar

Sant Cugat es prepara per entrar en el primer tram de la desescalada, el dilluns 23 de novembre, en un tram on retornen els entrenaments esportius, l'obertura de bars i restaurants i l'obertura d'esdeveniments culturals com el cinema o el teatre. No obstant això, el confinament perimetral municipal durant el cap de setmana es manté vigent i els santcugatencs aprofiten per anar al Parc Natural de Collserola a fer esport, passejar al gos o simplement gaudir de la natura.

Amb això, bicicletes, corredors, gent passejant, cavalls i, fins i tot, motocicletes, conviuen cap de setmana rera cap de setmana en el Parc de Collserola. Tot i això, els ciutadans respecten les mesures de seguretat: mascaretes, grups reduïts i distàncies de seguretat són algunes de les característiques que comparteixen tots els presents a Collserola.

 

Un diumenge de confinament perimetral municipal a Collserola. FOTO: Nielo Ballart


D'aquesta manera, el confinament ha ajudat a incrementar el nombre de santcugatencs que s'acosten durant els caps de setmana. Així ho explica Justi Garcia, qui ha sortit a fer una ruta en bicicleta: "En el meu cas, surto més ara que no puc fer altres esports per suplir la carència". D'altra banda, Esther Llunell, qui també ha fet la mateixa ruta que Garcia, assegura que actualment "Collserola semblen les Rambles un diumenge i això a vegades pot crear algun conflicte entre els seus usos. Tanmateix, tothom segueix les mesures establertes".

Un altre cas és el de Lorena Lahuerta i Nacho Silla, una parella que s'ha acostat al Pi d'En Xandri amb els seus fills: "Fa uns mesos que ens acostem a Collserola cada cap de setmana, però és veritat que des del confinament valorem més gaudir de la naturalesa. Era una activitat que teníem pendent, però mai trobàvem el moment, així que ara hem aprofitat". 

També, hi ha un grup de mares que es troben assegudes xerrant, mentre els seus fills juguen. "De tant en tant ens acostem a Collserola, ja que Sant Cugat dona molt de joc per fer aquestes activitats. Tot i que hi ha molta gent, tothom respecte a les mesures" explica Carme Plana.

Amb tot, el Parc Natural de Collserola acull, cap de setmana rere de cap de setmana, a centenars de ciutadans que aprofiten per acostar-se als racons que ofereix el parc i per realitzar diferents activitats esportives durant aquest confinament perimetral municipal.

 
 
Comentaris

Destaquem