Com es va fer la portada del TOT amb els candidats a l'alcaldia

Com cada any el TOT Sant Cugat i el Diari de Sant Cugat reuneixen els candidats a l'alcaldia per fer la portada

La convocatòria era a les 11.55 h del 12 de maig a l’exterior del vestíbul del Teatre-Auditori. L’objectiu, fer dues fotos. Una, a l’escenari del Teatre-Auditori (portada d’aquest TOT) i l’altra, al passeig de Gaudí, publicada el 15 de maig a la portada del DIARI de Sant Cugat.

L’ordre d’arribada de nou dels deu alcaldables (Ignacio Garriga de VOX no hi va participar perquè estava a Madrid) va ser aquest: Maria Rosa Comellas, Roser Casamitjana i Jaume Massanés a les 11.49 h, Núria Gibert (11.55 h), Aldo Ciprián (11.56 h), Jordi Carreras (11.58 h), Pere Soler (12 h), Mireia Ingla (12.02 h) i Mercè Conesa (12.05).

Mentre els primers candidats en arribar esperaven a la resta, comentàven alguns “accidents” que van partir amb els seus primers cartells electorals. Comellas (SI) va explicar que la primera nit ja els hi van despenjar set de les cinc baderoles penjades a la ciutat; Casamitjana (ICV-EUiA) no volia ni comentar alguns dels problemes que havia tingut amb l'empresa que els instal·lava i Massanés (UASC) feia referència a les ubicacions no correctes d'alguns cartells de Ciutadans.

A la moda

Només el cap de llista de UASC portava corbata i vestit jaqueta clar. Els altres tres homes anaven de fosc i sense corbata. De les quatre candidates, només la cap de llista de la CUP vestia faldilla. Els colors verds i grisos en tonalitats clares marcats per la moda d’aquesta primavera estiu predominaven entre Conesa, Casamitjana, Ingla i Comellas.

Aldo Ciprian (C’s) va arribar acompanyat de Munia Fernández-Jordán; Núria Gibert (CUP-PC), d’Ignasi Bea; i Mercè Conesa (CiU), de Joana Barbany. Jordi Carreras (PP) va acceptar venir a fer-se la foto vint minuts abans de la convocatòria.

Directors i models

Els nou alcaldables i els seus acompanyants, rebuts per Pep Tugues, director del Teatre-Auditori, van entrar en silenci perquè al vestíbul del'equipament hi havia assaig de l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra dirigida per Gerard Claret. A l’escenari del Teatre-Auditori hi havia nou faristols de director d’orquestra sense cap batuta: els candidats havien de demostrar els seus dots interpretatius... I li van posar bona voluntat, però... Mercè Conesa va suggerir posar música clàssica perquè tots entressin millor en el paper. Dit i fet. Comença a sonar la banda de la pel·lícula Allò que el vent s’endugué mentre els alcaldables amb certa vergonya comencen a dirigir amb mans, dits, punys, ulls clucs... Cadascú amb el seu estil. Artur Ribera, el fotògraf de la casa, fa un total de cent fotografies des de diferents angles fins que considera que ja té la bona. Els candidats s’aplaudeixen entre ells després de la seva curiosa interpretació. Comenten el paperot fet mentre es desplacen fins al passeig de Gaudí, segon escenari triat per fer fotos. Inicialment aquesta segona foto s’havia de fer a la teulada del Teatre-Auditori, però l’excés de llum pel sol ho impedeix. El cap de llista socialista va ser l’únic que va lamentar no fer l’excursió fins al capdamunt del teatre.

Un cop al passeig de Gaudí els nou alcaldables comencen a desfilar amunt i avall amb estil, i ja més tranquils. Fa molta calor tot i l’ombra que fan els roures canadencs. Ribera fa 80 fotos més mentre alguns vianants observen amb atenció l’escena; a les 11.38 h la feina està llesta. El 2019 ens hi tornarem a posar; buscarem altre escenari natural.

Les portades anteriors del DIARI

L'any 2003 la foto de portada dels sis candidats es va fer al balcó de l'antic Ajuntament ubicat a la plaça de Barcelona; l'any 2007, la foto dels deu caps de llista (excepte l'alcaldable del PP, Berta Rodríguez, que no va acudir a la convocatòria perquè es va despistar...) es va fer a l'escala d'emergència de l'Ajuntament, ubicada a la part posterior de l'actual edifici consistorial; i la foto dels deu alcaldables a les eleccions municipals del 2011 es va fer a la teulada del Monestir de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem