Com et pot ajudar un advocat en la compravenda d'un immoble?

El paper de l'advocat en una compravenda no es basa únicament a revisar o redactar els contractes relacionats amb l'operació

Com ja hem advertit en articles anteriors la compravenda d'un immoble és una de les decisions més importants en la vida de les persones, pel que comptar amb l'assessorament d'un professional és altament recomanable. I és que la compravenda d'un immoble genera importants desemborsaments pel que molts compradors, per evitar més despeses, cauen en l'error de gestionar-ho per si mateixos. Però en què pot ajudar un advocat?


El paper de l'advocat en una compravenda no es basa únicament a revisar o redactar els contractes relacionats amb l'operació, sinó que abasta aspectes que a vegades passen a un segon pla i que són igual o més importants que la resta com el són els relacionats amb els aspectes urbanístics, registrals o fiscals de l'operació. Abans de signar qualsevol tipus de document és necessari revisar la situació jurídica de l'immoble. Demanar una nota simple en el Registre de la Propietat pot ajudar-nos a resoldre certs dubtes, però en la majoria d'ocasions la informació continguda en aquesta no és suficient, per la qual cosa serà necessari analitzar una altra documentació. I, en aquest aspecte l'advocat és el professional més preparat. 

Les 9 funcions dels advocats en les compravendes

Un advocat especialista en compravenda d'immobles es pot encarregar de realitzar moltes funcions FOTO: Helloquence

A més, un advocat especialista en compravenda d'immobles es podrà encarregar de realitzar les següents funcions:


− Sol·licitar i revisar tota la documentació jurídica de l'immoble per conèixer les seves limitacions i càrregues.


− Determinar si l'immoble és adequat o no a la normativa urbanística aplicable.


− Redactar i revisar els contractes a subscriure amb les agències immobiliàries.


Negociar els termes i clàusules de l'operació amb l'altra part.


− Redactar el contracte d'arres.


Assessorar financerament i ocupar-se de la planificació fiscal.


− Encarregar-se dels tràmits relatius a l'atorgament escriptura pública de compravenda.


Liquidar els impostos.


− Gestionar el procés d'inscripció en el Registre de la Propietat pertinent.



Des de Colorado & De Roa aconsellem que abans de prendre qualsevol tipus de decisió que pugui vincular i limitar en el futur, contacti amb un professional que li pugui prestar l'assessorament personalitzat que necessita, ja que el paper de l'advocat no se cenyeix exclusivament a solucionar els problemes, sinó a evitar-los.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem