Com fer un joc de trànsit amb pedretes

Aquest joc entusiasmarà, d’una banda, els nens que els agrada jugar amb cotxes i, per una altra, tots aquells una mica més grandets que vulguin començar a aprendre els senyals de trànsit i el seu funcionament. Per tant, és una activitat lúdica, creativa i, alhora, educativa. A més, no hem d’oblidar un factor important com és el fet que és una activitat molt econòmica i que permet moltes hores d’entreteniment, entre altres coses, perquè el fet d’anar a buscar les pedretes a la platja o al bosc i trobar-les com més planes millor, ja és una altra activitat

Material necessari: 

  • Pedres planes petites (còdols)
  • Pintures acríliques de diversos colors
  • Dos pinzells: un més fi pels detalls i un altre de més gran, per pintar superfícies més àmplies
  • Vernís acrílic (opcional). Per aplicar un cop pintat per donar brillantor.
  • Brotxa o pinzell per aplicar el vernís (pot ser el de pintar, ben rentat)
  • Imants (si fem servir una superfície imantada)
  • Tauler magnètic, tros de fusta, o cartó dur
  • Cola resistent

Com fer-ho en 5 passos

1- Esteneu les pedres sobre una superfície de treball després d’haver-les netejat bé (cal treure la pols, la terra, les restes d’herbes o els insectes que puguin estar adherits).

2- Pinteu els fons de les pedres o les imatges més grans.

3- Quan aquesta capa de pintura s’ha assecat, procediu amb els detalls, lletres i/o números (si s’escau). Un cop s’acabin de pintar (i estiguin seques), envernisseu-les perquè quedi més brillant i la pintura més fixada.

4- En el cas que s’opti per una base o pissarra imantada, col·louque a la part de darrere els imants (aquesta opció seria bona si el que volem és tenir el joc, per exemple, penjat a la paret de l’habitació i jugar verticalment). S’aconsella fer servir per enganxar els imants una cola resistent (es pot fer servir, per exemple, Epoxi) i deixeu que s’assequi bé (segons les instruccions del fabricant) abans de començar el joc.

5- En un taulell de fusta, taulell magnètic o cartó, dibuixeu els camins, carreteres i rotondes. Altres opcions: fer les carreteres amb vinil (negre o gris) i així ens quedaria enganxat a terra,  retallar-lo amb cartó, jugar sobre alguna catifa que tingui ja aquest circuit o inclús pintar-ho amb guix sobre l’asfalt. Com veieu, les possibilitats són enormes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem