Com fer un mini futbolí de sobretaula o de viatge

És un dels projectes potser més entretingut que hem presentat, i també és un amb el qual els nens i no tan nens jugaran moltíssim. Els materials són molt senzills d’aconseguir. Tan sols cal trobar una caixa vella de sabates o construir-ne una de cartó. La que mostrem mesura 35x20 cm, aproximadament, però sempre la podeu fer més gran per jugar encara més còmodament. La resta de materials els tindreu per casa o, com sempre, podreu aconseguir-los fàcilment en botigues multiproductes o de treballs manuals. 

Material necessari: 

  • Cinta de color
  • Cartolina verda o filtre verd
  • Retolador blanc
  • Cúter o tisores
  • Regla i llapis
  • Pilota de tennis de taula
  • Clavilles o varetes de fusta
  • Cola o pistola de silicona
  • Pintures acríliques (per si volem decorar la caixa)
  • Punxó

Com fer-ho

1- El primer que s’ha de fer és el terreny de joc utilitzant paper verd o filtre i un retulador permanent per marcar les línies de camp. Pel mig-camp, us podeu fer servir d’una tassa o qualsevol altre objecte rodó.

2- Talleu als dos cantons més estrets de la caixa, les porteries. Feu un forat rectangular de la mida aproximada de dues pilotes d’ample per una i mig d’alta. Mesureu-ho abans perquè ambdues quedin exactament iguals i ben centrades. A continuació, cobriu l’interior i l’exterior de la caixa amb cinta, quedarà més maca i ajudarem a reforçar els laterals.

3- Pinteu les pinces dels dos colors dels equips (els que vulgueu). Podeu pintar-les senceres o bé una part, com és aquest cas. També, podeu substituir la pintura per cinta adhesiva de colors (washi-tape). N’hi ha de moltes varietats i colors.

També podríeu pintar les varetes del color de la cinta amb la qual hem envoltat la caixa, per decorar-ho millor.

4- El pas potser més complicat, és aquest: fer els forats rodons laterals pels quals introduirem les varetes que aguantaran els jugadors. Haurem de mesurar bé les distàncies entre les diferents fustes i centrar-los a la caixa. Podem fer els forats amb un punxó o similar.

Comproveu que les pinces de la roba poden moure’s perfectament sense xocar amb la part inferior de la caixa. Un cop fet això, enganxeu les pinces amb una pistola de silicona o cola forta a les varetes en la seva posició definitiva.

I..., ja ho tindreu llest per jugar!! Ja veureu com serà tot un èxit! Que guanyi el millor!

Altres opcions

També queda molt bé (i més resistent) si es fa servir una caixa de fruites.

Un altre complement que hi podeu afegir és una malla (de les de les fruites o algunes joguines) per fer de xarxa de les porteries. L’efecte serà encara més real!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem