Combat els efectes de la menopausa amb aquests senzills consells

El doctor Miquel Ángel Jiménez Ortuño, ginecòleg de Policlínic Torreblanca i fundador de Dona i nen, explica alguns consells

La menopausa s'inicia a l'any de l'última menstruació. Això fa que els ovaris disminueixen la producció d'estrògens, el que provocar fogots, canvis emocionals, sudoració, insomni, cansament, sequedat vaginal, molèsties i incontinència urinària, així com un major risc cardiovascular, d'osteoporosi, d'artrosi, etc.


Per prevenir i mantenir a ratlla aquestes incidències, el doctor Miquel Ángel Jiménez Ortuño, ginecòleg de Policlínic Torreblanca i fundador de Dona i nen, explica alguns consells. Jiménez Ortuño recorda que les revisions anuals ginecològiques ajuden a evitar tenir una menopausa simptomàtica i que es pot demanar hora molt fàcilment. I és que ara el Policlínic Torreblanca amplia els seus serveis de ginecologia amb noves especialitzacions com la reproducció assistida, acupuntura ginecològica i consulta de risc oncològic.

1. Apostar per una limentació equilibrada i variada

Reparteix els àpats entre 4-5 racions diàries entre fruites i verdures.
• Pren cereals integrals, llegums i productes làctics descremats o semidescremats.
• Aposta per una dieta rica en calci amb entre 1.200 i 1.500 mg de calci al dia.
• Consum més peixos i aus i limita les carns vermelles.
• Beu entre 1,5 i 2 litres diaris de líquids, preferiblement entre menjars.
Evita els greixos saturats, els dolços, l'excés de sal i els aliments processats.

2. Fes exercici físic i regular:

Practicar 30 minuts d'exercici al dia, de forma regular i adequat a cada dona, entre 2 o 3 sessions a la setmana, progressivament es pot augmentar la dificultat i les sessions fins a fer-les diàries.
Camina 15 minuts a pas ràpid i incorpora altres rutines de flexibilitat com el ioga, el Pilates, els estiraments, i fes exercicis aeròbics com caminar, córrer, ballar, també de força o anaeròbics com les peses. Per millorar el sòl pèlvic pots fer exercicis de Kegel, utilitzar boles xineses...

3. Evitar conductes nocives:

No consumeixis begudes alcohòliques d'alta graduació, però si una copa de vi negre o cervesa al dia.
• No fumis. 
No abusis del cafè, un màxim de tres al dia.
Evita les situacions d'estrès.
• Pren el sol de manera moderada i amb protecció.

4. Si pateixes aquests símptomes, fes el següent:

• Per als fogots: vesteix-te per capes, evita begudes calentes, fes servir una tovallola humida i freda durant els fogots, adopta tècniques de relaxació (acupuntura, respiració profunda, ioga, tai chi).
• Per a l'insomni: intentar mantenir un horari de somni, evita sopars copiosos i begudes alcohòliques abans d'anar al llit, assegura't un ambient tranquil i confortable i evita treballar o mirar la televisió una vegada estiguis al llit.
• Manté una vida sexual activa, recorrent al teu ginecòleg per resoldre, si fos necessari, trastorns com la sequedat vaginal, el dolor, etc.
• Fomenta la teva vida social, compartint els teus sentiments i dubtes amb els amics, família i especialment, amb altres dones que es trobin en la teva situació.
• Tingues pensaments positius i millor la teva visió de la vida, així com la teva salut i benestar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem