Comença la segona edició del TEDxSantCugat dedicat a les segones oportunitats

Fins a 100 persones podran gaudir de 8 ponències, que es repartiran en 4 hores, des de les 16.00 a les 20.00 hores

Sant Cugat torna a acollir la segona edició de les mundialment conegudes conferències TED. TEDxSantCugat és el nom del cicle que torna a arrencar a ­El Siglo el dijous, 28 de maig.

A l’acte 100 persones podran gaudir de 8 ponències, que es repartiran en 4 hores des de les 16.00 a les 20.00 hores. Impulsat conjuntament per Alícia Pomares, Mar Gaya, Jordi Serrano, Santi Garcia i Maria Vancell, la sessió abraçarà diversos temes sota el títol The Second Chance.

Segones oportunitats

Les 8 ponències de l'edició 'The Second Chance'. FOTO: Cedida

The Second Chance és el nom d’aquesta segona edició del TEDxSantCugat. “Coincidint amb la segona edició, hem volgut donar importància a les segones oportunitats, tan àmplies i ambigües com les històries que composen les conferències”, afirma Alícia Pomares, impulsora del projecte.

Des de la història de Dory Sontheimer, que va descobrir la falsa identitat dels seus pares, en realitat víctimes de l’Holocaust que van emigrar a Barcelona, fins a reflexions sobre les segones oportunitats des de l’experiència de la fatalitat, per Eduardo Torras, passant per l’enfocament de les segones oportunitats de l’economia col·laborativa, per Raül Romeva.

“Hi ha temes d’entreteniment, disseny, tecnologia, ciència... El focus és que siguin històries interessants”, apunta Pomares.

A més dels conferenciats el TEDXSantCugat acollirà la projecció de vídeos i un espectacle de pintura en directe.

Les 8 ponències

  • Albert Bosch: "Del liderazgo al liderazgo responsable"
  • Laura Rosillo: "La revolución madurescente"
  • Eva Pellicer: "Una segunda oportunidad para el hidrógeno"
  • Joaquim Garrabou: "Observadores del mar"
  • Eduardo Torras: "La fatalidad puede ser tu gran oportunidad"
  • Gema Campo: "La conservación-restauración está revolucionando"
  • Raül Romeva: "La via Ubuntu, una segunda oportunidad para la humanidad"
  • Dory Sontheimer: "Las siete cajas"

Orígens del TED

El TED va néixer l’any 1984 a Califòrnia, concretament a Silicon Valley. En un origen es tractaven temes de tecnologia o disseny, després es va anar obrint l’horitzó a altres coneixements. Amb l’esclat d’Internet aquestes conferències es van obrir al món i es van crear les franquícies locals.

 
Comentaris

Destaquem