Comença la vacunació de la quarta dosi de la covid pels més vulnerables

La quarta dosi de la vacuna contra la covid s'adminsitrarà als majors de 60 anys

La quarta dosi contra la covid-19 s'ha començat a administrar aquest dilluns a les persones més vulnerables junt amb la vacuna contra la grip. Les persones que viuen a residències de gent gran i els sanitaris d'aquests centres són els primers a rebre els vaccins, i en breu s'administrarà a la població general major de 80 anys, la qual rebrà un avís a través del seu CAP.

Més endavant, la doble vacunació s'adreçarà a les persones d'entre 60 i 80 anys. Coincidint amb l'administració de les primeres vacunes a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha celebrat que la campanya s'emmarca en la "normalització" de la pandèmia, sense la "necessitat de rapidesa" de les primeres vacunes del 2020.

Contra la covid i la grip

El Departament de Salut ha detallat que disposa de 900.000 dosis de la vacuna contra la covid-19, amb previsió de rebre'n fins a 900.000 més aquesta setmana. Són vacunes bivalents, adaptades a les soques del coronavirus de Wuhan i òmicron. En el cas de les vacunes contra la grip, aquestes són tetravalents, preparades per combatre dues soques de grip A i dues soques de grip B. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha ressaltat que les vacunes d'aquesta campanya són "d'alta càrrega" per garantir més capacitat de resposta a les persones que tenen més dificultats envers aquestes malalties.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem