Condemnen les responsables d'una residència canina de Sant Cugat per maltractament animal

La gossa va acabar amb un estat "lamentable" després de ser desatesa durant mesos per les responsables de la residència

El jutjat penal de Terrassa ha condemnat les responsables d'una residència canina de Sant Cugat per un delicte de maltractament animal. El jutge els ha imposat una pena de sis mesos de presó i dos anys d'inhabilitació per l'exercici de qualsevol professió que tingui a veure amb els animals i la seva tinença.

La sentència recull que les titulars del centre van descuidar la salut d'una gossa entre els mesos de desembre de 2016 i gener de 2017. Així, no li van proporcionar les cures mínimes en termes d'alimentació i tractament veterinari, tot i saber que això suposava un greuge per l'estat de la gossa. L'animal va quedar en un estat "lamentable".

 

La gossa estava prima, deshidratada, feia mala olor, tenia les extremitats plenes de nusos i presentava una infecció ocular. A més, segons la veterinària, l'animal pràcticament "no es podia moure" a causa d'un estat produït pel pas del temps.

La gossa d'una dona gran que no se'n podia fer càrrec

Tal com recullen els escrits, els serveis socials de Barcelona van deixar en custodia de la residència canina de Sant Cugat una gossa, en veure que la seva propietària era una senyora d'edat avançada que ja no se'n podia fer càrrec. Durant el temps que l'animal va estar al càrrec de les titulars de l'equipament, no va rebre l'atenció necessària, segons els informes veterinaris posteriors.

La defensa de les condemnades

Les condemnades van explicar al judici que es tractava d'un animal "agressiu", que ja estava molt desatès quan va arribar a la residència canina. En aquest sentit, van apuntar que era problemàtic, que no es deixava tocar i que es tirava a sobre de la gent clavant les dents.

Tot i això, el jutge considera que es tracta d'una situació "inversemblant" i que no justifica els actes de les condemnades. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

 
Comentaris

Destaquem