Conesa afirma des dels camps de refugiats de Grècia que "estem preparats per acollir"

Una delegació santcugatenca ha visitat, aquesta setmana, diversos camps de refugiats de Grècia

Una delegació santcugatenca, encapçalada per l'alcaldessa Mercè Conesa, ha viatjat aquesta setmana a Grècia per a visitar diversos camps de refugiats. ​

En un viatge organitzat pel Fons Català de Cooperació, i que també compta amb la presència de l'alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó i de l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, Conesa ha alertat que “els estats no estan complint amb els compromisos d’acollida, els municipis estem preparats per acollir. El govern de Madrid s’ha de posar les piles, mentre no ho facin els ajuntaments hem d’ajudar a les ONGs que estan sobre el terreny.”

En aquest sentit, ha explicat que “la situació és molt preocupant”. De visita al camp de Mitilene, la capital de Lesbos, assegura que “dins del drama que pateixen les persones que hi ha, la majoria són famílies amb nens, les condicions són mínimament dignes”. L’alcaldessa ha contraposat aquest exemple al d’un altre camp a la mateixa illa, gestionat pel ministeri de l’Interior i el de Defensa de Grècia, i custodiat per l’exèrcit on “les condicions són lamentables, està totalment massificat.”

La delegació s’ha reunit amb l’alcalde Mitilene, que els ha traslladat la preocupació que pateixen a l’illa per la falta de recursos, i la massificació que viuen des de fa mesos. Conesa ha convidat l’alcalde a visitar Sant Cugat per poder traslladar la situació que es viu al país. A banda de Lesbos, la delegació també ha visitat els camps que hi ha a la capital grega, Atenes, i els de Lagdakia i Diabata, a Tessalònica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem