Conesa vol augmentar l'habitatge públic fins al 10% del parc immobiliari

L'alcaldessa de Sant Cugat ho ha anunciat durant la celebració del Tribuna Sant Cugat Empresarial, aquest dimecres, 14 de febrer

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha anunciat durant la celebració del Tribuna Sant Cugat Empresarial que incrementarà la promoció d’habitatge públic de lloguer fins a situar-lo en el 10% del total del parc immobiliari. Actualment Sant Cugat té un 7% d’habitatge públic i, en aquest sentit, l'acaldessa vol impulsar la vivenda de lloguer per apropar Sant Cugat als nivells europeus.

París, per exemple, dedica el 17% de l'habitatge públic a lloguer, a Londres el percentatge arriba fins al 20% i a Berlín al 30%, mentre que a Barcelona només és del 2%.

Just ara es compleixen 30 anys de la creació a Sant Cugat de Promusa, l'empresa pública de promoció d'habitatge social de Sant Cugat. El primer gerent de Promusa va ser Francisco Pérez, un dels tres ponents del Tribuna Sant Cugat.

El Tribuna Sant Cugat Empresarial ha tingut lloc aquest dimecres, 14 de febrer al Qgat Hotel, i ha tingut el sector immobiliari a Catalunya com a principal protagonista. 

Per això mateix, Conesa ha aprofitat la seva intervenció per assegurar que "les ciutats del futur – a nivell mundial - tenim el repte de garantir un habitatge assequible però aquest repte no es pot deixar només en mans del sector privat”.

“Les administracions públiques hi tenim un paper cabdal”. En aquest sentit, Conesa ha lamentat que “es deixi sols els alcaldes i alcaldesses i els municipis en la lluita per un habitatge assequible a les nostres ciutats”. Així, ha denunciat les dificultats de les societats públiques d’habitatge, com Promusa, per promoure habitatge públic de lloguer, ja que el “el Plan de Vivenda de l’Estat està aturat, el govern català  -ara sense govern i sota la intervenció del 155- està proporcionant finançament només a través de l’Institut Català de Finances”.

En aquest context ha estat contundent: “no ho podem fer sols. No ens poden deixar tota la responsabilitat. Tot i així no deixarem de fer res que puguem fer”.

La segona edició del Tribuna Sant Cugat Empresarial també ha comptat amb la participació d’Elena Massot, CEO Grup Immobiliari Vertix, Francisco Pérez, director de promoció i desenvolupament de Solvia, i Oriol Barrachina, CEO Espanya Cushman&Wakefield.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem