El Consell de Ciutat avaluarà les conseqüències de la Covid-19 i debatrà sobre el futur

El Consell de Ciutat està format per una sèrie d'entitats i organismes de la ciutat i és un òrgan consultiu i participatiu

Sant Cugat ja compta amb el Consell de Ciutat, que s'ha constituït el dimarts, 17 de novembre i es reunirà, en principi, de manera bianual durant aquest mandat. Un consell que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha definit com el "màxim òrgan consultiu i participatiu del municipi". De fet, Ingla ha afirmat que "és una responsabilitat formar-hi part".

El Consell de Ciutat està format per més d'una 30a de persones, que representen les seves respectives entitats, partits polítics i organismes de la ciutat, com ara els consells de barri, els consells sectorials o les diferents taules temàtiques que té la ciutat. "És un espai plural, amb gent molt diversa", ha assegurat Mireia Ingla.

Avaluar les conseqüències de la Covid-19 i visualitzar el futur de Sant Cugat

La principal tasca del Consell de Ciutat serà la d'analitzar les conseqüències derivades de la pandèmia de la Covid-19 a la ciutat. "Tenim l'objectiu de valorar quina ciutat volem ser en el futur, després de la pandèmia", ha assegurat l'alcaldessa. 

Un futur que, segons Ingla, ha de passar per fer front a la problemàtica de l'habitatge o a l'emergència climàtica, tot aplicant i proposant polítiques locals que remin en aquesta direcció.

I és que segons Mireia Ingla "la pandèmia provocarà una terrible crisi econòmica i social que durarà molt temps". Per això, la voluntat de superar les derivades de la Covid-19 "ha de ser el punt de partida" des del qual aplicar polítiques públiques per a la ciutat.

Context de la situació

Per tal de posar en context als membres del Consell de Ciutat, el tinent d'alcaldia d'Economia i Hisenda, Pere Soler, ha exposat què s'ha fet des de l'Ajuntament en referència a aquesta qüestió: "Els primers moments de la pandèmia van ser caòtics". Després d'aquests primers moments, ha explicat Soler, s'ha aplicat un Pla de Xoc per tal de combatre les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia a Sant Cugat.

Una explicació que ha estat complementada per la tinent d'alcaldia de Drets Socials, Ciutadania i Salut, Núria Gibert, que ha explicat les conseqüències socials de la pandèmia a Sant Cugat i quines accions s'han tirat endavant des del consistori per tal de fer-hi front: "Hem pogut engegar molts projectes". A més, ha afegit que "la situació serà llarga".

Després d'aquestes intervencions, alguns membres del Consell de Ciutat han aprofitat el torn de preguntes per profunditzar en la situació que viu Sant Cugat amb la pandèmia de la Covid-19 i exposar diferents inqüietuds vers la temàtica.

El desenvolupament i el funcionament del consell

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, també ha destacat que el Consell de Ciutat és l'òrgan participatiu que engloba tots els àmbits territorials i sectorials de la ciutat, i ha afirmat que es vol reformular la composició i el funcionament d'aquest òrgan respecte a altres anys "per millorar la participació".

Segons el reglament, la periodicitat del consell és de dues vegades l'any, però Simarro ha anunciat que "segurament s'hauran de fer més sessions". De fet, el regidor ja ha comunicat que la idea del Govern és convocar la següent sessió a principis del 2021.

A més, ha explicat que s'habilitarà una plataforma on els membres del consell podran introduir-hi idees, preguntes o inquietuds sobre la temàtica escollida.

Sotspresidenta i president delegat

Cal destacar que Tana Collados ha estat nomenada sotspresidenta del Consell de Ciutat: "Conec força la situació de la població i estic honorada", ha dit. El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, serà el president delegat del consell.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem