El Consell de Joves treballarà per revisar el seu funcionament i combatre la Covid-19

El Consell de Joves 13/16 per al curs 2020-2021 s'ha constituït per treballar en aquests aspectes

El Consell de Joves 13/16 del curs 2020-2021 ja és una realitat, després de constituir-se el dilluns, 9 de novembre, en una sessió telemàtica.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, s'ha mostrat convençuda de l'èxit del Consell de Joves 13/16 de cara al curs 2020 - 2021, format per un total de 22 joves: "Segur que podrem treure el suc que necessita aquest consell amb aquesta varietat de participants".

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha animat als membres del consell a ser proactius i participatius: "Aquest és un espai que us brinda l'Ajuntament, entre altres coses, per aprendre a participar".

Encàrrecs per al Consell de Joves 13/16

Una sessió en la qual l'Ajuntament ha encomanat als joves treballar en la revisió del funcionament del consell, després de 8 anys de funcionament d'aquest, per aconseguir una "participació més àmplia", tal com ha apuntat l'alcaldessa.

L'altre encàrrec de l'Ajuntament al Consell de Joves 13/16 és transmetre les preocupacions del jovent en referència a la Covid-19 i les seves conseqüències en aquest sector de la població.

La proposta del Consell de Joves cap a l'Ajuntament encara no ha estat decidida.

Manifest del Consell de Joves

Durant la constitució s'ha llegit un manifest escrit pels joves: "Volem poder ser portaveus de les informacions de la ciutat per als joves, i de les propostes d'aquests cap a l'Ajuntament. Volem fer de Sant Cugat una ciutat on els joves també puguem gaudir", deia part d'aquest manifest.

La pandèmia fa impossible l'aplicació d'algunes propostes

El Consell de Joves de l'any passat va acordar fer propostes per a un oci alternatiu a la ciutat, quelcom "impossible" d'aplicar ara mateix per culpa de la pandèmia de la Covid-19. De totes maneres, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, s'ha compromès a "aplicar-les quan sigui possible".

L'altre aspecte que es va encomanar al Consell de Joves del curs passat feia referència a l'emergència climàtica: "Vau establir una sèrie de mesures de caràcter més familiar, sobre aquestes coses que podem fer en el dia a dia, i propostes concretes com fer una setmana pel canvi climàtic en els centres educatius". Uns temes en els quals "l'Ajuntament hi està treballant", tal com ha reconegut l'alcaldessa "perquè el planeta no pot esperar".

Per últim, els membres del Consell de Joves proposaven crear sinergies entre jovent i administració per tractar el futur dels joves cap a l'emancipació. En aquest sentit, Ingla ha explicat que es va suggerir reforçar xerrades o crear una assignatura sobre com encarar el futur, cosa que "s'escapa de les competències de l'Ajuntament". El que sí que ha fet el consistori, és ampliar el servei d'assessorament de l'Ohficina Jove.

L'oposició anima als participants

Els portaveus dels grups municipals amb representació a l'Ajuntament han animat als joves per fer amb encerts la seva feina.

Així, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha demanat "responsabilitat i solidaritat" als membres del Consell de Joves 13/16, referint-se a la situació de la pandèmia de la Covid-19. "Benvinguts, molts ànims i força", ha sentenciat.

Per la seva banda, el regidor de Junts per Sant Cugat, Eloi Rovira, ha encoratjat als joves a "treure tot el rendiment d'aquest consell", i ha demanat que els joves "segueixin demanant allò que els interessi per a la ciutat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem