contingut promocionat
leon tomas logo

 

 

Consells per quan la declaració de la renda surt a cobrar o pagar

S’espera un repunt de les declaracions d’Hisenda a ingressar pels efectes dels ERTOs i l'ingrés mínim vital

El mes d’abril va començar la campanya de la declaració de la renda i aquesta s’estendrà fins al 30 de juny. Durant aquest període milers de contribuents sabran si els surt a positiva (a ingressar a Hisenda) o negativa (a tornar per part d’Hisenda).

Aquest any s’espera que hi hagi un repunt de les declaracions d’Hisenda a ingressar pels efectes dels ERTOs i l’entrada en vigor del nou ingrés mínim vital.

Tant si et surt a pagar com a tornar, a continuació pots llegir, diferents suggeriments molt útils per aquests dos supòsits.

Com reclamar la devolució de la renda?

Si la declaració de la renda et surt a tornar, habitualment Hisenda ingressa l’import una o dues setmanes després del dia de la presentació. No obstant això, de vegades demora aquest tràmit.

Però, no et preocupis perquè has de tenir en compte que Hisenda té fins a 6 mesos per liquidar la declaració. Fins que aquest període no es consumeixi no has de preocupar-te. A més, en el cas que s’endarrereixi més temps, tens dret a percebre interessos de demora del 3,75%.

Si després d’aquests sis mesos no has rebut l’ingrés, llavors has d’esperar i, mentrestant, consultar en quin estat es troba la teva devolució.

Existeixen tres formes per comprovar l’estat de la devolució:

  1. Via telefònica a través del 901 121 224
  2. De manera presencial a qualsevol de les delegacions d’Hisenda (A Sant Cugat, Av. de Rius i Taulet, 49).
  3. A través de la pàgina web www.agenciatributaria.es

En cas de consultar l’estat a través de la pàgina web, et sortiran tres opcions:

  • “Su declaración se está tramitando”. La declaració ha sigut enviada, però encara no s’ha revisat.
  • “Su declaración está siendo comprobada”. Hisenda està creuant dades per comprovar que no hi ha hagut cap error.
  • “Su declaración ha sido tramitada por los órganos de Gestión Tributaria, estimándose conforme la devolución solicitada por usted”. Tot està correcte, però encara no s’ha fet l’ingrés). Poc després d’aparèixer aquest missatge hauria de sortir la data exacta que es farà l’ingrés.

Què he de fer si la declaració de la renda em surt a pagar?

En el cas que la declaració de la renda et surti a pagar, has de tenir en compte que podràs pagar l’import en dos terminis:

  • 60% de l’import a ingressar el 30 juny
  • 40% dels diners el 5 de novembre

Si estàs presentant la declaració per internet, hauràs de dirigir-te a “Presentar declaració” i, a continuació, seleccionar l’opció de pagament.

En el cas de domiciliació bancària, hauràs d’escriure el número IBAN del compte bancari.

Però si et decideixes no domiciliar, però fer el pagament de forma electrònica podràs pagar amb aquestes opcions:

  • Pagament amb càrrec al compte
  • Pagament amb targeta de crèdit.

També podràs triar pagar a físicament al banc. Aleshores, es crearà una carta de pagament que s’haurà de fer efectiva abans del 30 de juny.

Si tens qualsevol altre dubte per fer la declaració de la renda, el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya recomana presentar-la a través d’un gestor col·legiat. Assegura que és la millor forma per evitar errors.

 
Comentaris

Destaquem