contingut promocionat
logo amavir santcugat

 

 

Consells per a un envelliment actiu a les residències per a la gent gran Amavir

A les Residències Amavir són conscients de tots els fonaments de l’envelliment actiu i l’estil de vida

A la societat actual, l’envelliment ha esdevingut un tema rellevant i de creixent interès. A mesura que l’esperança de vida augmenta, sorgeix la necessitat d’abordar l’envelliment de manera diferent, centrant-nos en la promoció d’un estil de vida actiu. D’aquesta manera, per aconseguir una bona salut física i mental és important adquirir hàbits saludables, tenint en compte que el benestar i la qualitat de vida no només es limiten als anys de joventut. L’envelliment actiu intenta aprofitar al màxim cada etapa de la vida, cultivant l’autonomia, la vitalitat i la plenitud a totes les edats.

  Demana informació, ara!

A les residències Amavir fan exercicis per a un envelliment saludable. FOTO: Cedida

A les residències Amavir fan exercicis per a un envelliment saludable. FOTO: Cedida

Exercicis per seguir un envelliment saludable

Cada persona ha d’adequar l’activitat física a la seva capacitat per realitzar-la, però és important que s’hi incloguin els tipus d’exercici que hi ha. Principalment, trobem quatre tipus d’exercicis que la gent gran necessita per sentir-se en el procés d’un envelliment saludable:

  • Activitats aeròbiques o de resistència
  • Exercicis d’enfortiment
  • Exercicis d’elongació
  • Exercicis d’equilibri i flexibilitat

 

El centre residencial, Amavir Sant Cugat, ofereix una atenció centrada en la persona. FOTO: Cedida

El centre residencial, Amavir Sant Cugat, ofereix una atenció centrada en la persona. FOTO: Cedida

Tallers que realitzen a Amavir

A les Residències Amavir són conscients de tots aquests fonaments de l’envelliment actiu i l’estil de vida saludable a la tercera edat. Per això, les activitats que es realitzen a les residències i centres de dia busquen una millora de l’autonomia i psicomotricitat mitjançant exercicis de fisioteràpia i rehabilitació per a gent gran, tant individuals com grupals, sempre adaptats a les condicions físiques dels residents.

Així mateix, duen a terme activitats lúdiques i terapèutiques per estimular totes les capacitats dels residents. Entre els exemples més destacats hi ha l’hort terapèutic; també manualitats o tallers artístics, activitats d’animació o excursions i sortides culturals que busquen, entre altres coses, mantenir la mobilitat i el bon estat corporal de la gent gran.

A més, als centres també es potencien les capacitats cognitives mitjançant programes d’estimulació amb l’objectiu de prevenir o endarrerir possibles demències. Les teràpies amb animals, per exemple, aporten als participants innombrables beneficis psicològics i físics en aconseguir una millora de l’estimulació física i cognitiva del resident  gràcies a l’enllaç afectiu generat amb l’animal.

Estades temporals a les residències

De la mateixa manera, ofereixen un projecte d’estades temporals a les residències: ingressos de curta o mitjana durada que les persones grans fan per una necessitat concreta en un moment puntual, durant un període delimitat.

A banda de ser un recurs que permet fomentar les capacitats físiques i cognitives de la gent gran a través d’un canvi en la seva rutina i l’ampliació del seu entorn social, també resulta molt beneficiós perquè els familiars i els cuidadors gaudeixin d’un temps de descans per tenir cura de si mateixos, un aspecte molt important perquè puguin continuar oferint la millor atenció i cures.

  Demana informació, ara!

El centre residencial, Amavir Sant Cugat, ofereix una atenció centrada en la persona. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem