Els contagis a Sant Cugat cauen a xifres d'abans de Sant Joan

La cinquena onada del coronavirus es comença a superar a Sant Cugat

Sant Cugat comença a superar la cinquena onada del coronavirus. Els principals indicadors de la pandèmia estan millorant i ja queden enrere els pics assolits després de Sant Joan, la Festa Major o els viatges de final de curs. El risc de rebrot, la RT i els contagis estan caient i els santcugatencs hospitalitzats també estan a la baixa.

A 15 d'agost hi ha quatre santcugatencs hospitalitzats a causa de la Covid-19. Fa només quinze dies n'hi havia una vintena. A més, entre el 23 de juliol i el 5 d'agost van morir cinc veïns de Sant Cugat per coronavirus, mentre que en els darrers deu dies no s'ha registrat cap defunció.

 

Entre el 6 i el 12 d'agost es van comptabilitzar 93 nous casos de coronavirus, la dada més baixa des d'abans de Sant Joan. Durant la primera setmana de juliol va fregar els 800 contagis i, des de llavors, la xifra ha anat baixant. 

La RT baixa a nivells de novembre

La RT, que indica el número de persones que contagia un portador de la malaltia, ha caigut al nivell més baix des del novembre de 2020. A 15 d'agost és de 0,58 (els experts indiquen que la pandèmia està en retrocés quan se situa per sota de l'1). Des de la setmana de l'11 de juliol, la RT se situa per sota de l'1, després d'arribar al 3,68 a finals de juny. 

El risc de rebrot

El risc de rebrot també ha anat a la baixa, tot i que continua sent alt. A 15 d'agost se situa en els 185 punts, mentre que fa una setmana era superior als 400. Els 185 actuals és el risc més baix des de mitjans de juny. 

La taxa de positivitat, que indica el percentatge de positius del total de proves realitzades, ha baixat per sota del 5%, el límit que marquen els experts per frenar el creixement de la pandèmia.

 
Comentaris

Destaquem