Continua el risc alt d'incendi a Sant Cugat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el nivell 2 del Pla Alfa, que determina el grau de risc d'incendi

Les altes temperatures dels últims dies i la sequera acumulada estan fent augmentar el risc d'incendi. Per això mateix, des de ja fa uns dies Protecció Civil de la Generalitat manté activat el nivell 2 del Pla Alfa (d'un total de 3) a la comarca del Vallès Occidental per risc d'incendi forestal.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi.

El nivell 2 del Pla Alfa implica una vigilància exclusiva d'incendis forestals per part dels agents rurals. Això significa un control de columnes de fum en terreny forestals i zones pròximes, el control de llocs d'especial risc, el control de circulació de vehicles per determinades zones forestals, el control d'abocadors determinats i la posada en servei de punts de guaita estratègics. Així mateix es demana responsabilitat i precaució als ciutadans a l'hora de fer activitats en zones boscoses.

Precisament, l'Ajuntament de Sant Cugat activava, aquest dijous 3 d'agost, en situació de pre-alerta, les mesures preventives davant la previsió d’una onada de calor

Mapa del Pla Alfa d'aquest dijvendres, 4 d'agost 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem