La CUP considera que la ubicació alternativa del govern per La Mirada "no és real"

Segons la CUP, l'emplaçament alternatiu plantejat pel govern per la Mirada és un "gest de cara a la galeria" i suposaria "començar de zero un procés molt llarg i costós"

"Considerem que la ubicació alternativa de la Mirada no és una solució real, sinó un gest de cara a la galeria. Aquesta nova ubicació no és realment nova, sinó una opció que ja va descartar l’anterior govern [ERC, PSC i CUP] degut als molts dubtes que generava". Aquesta és la contundent resposta de la CUP al nou emplaçament plantejat pel govern de Junts i ERC (a l'aparcament del costat de l'Olivera) per la construcció de La Mirada, en cas que la justícia no permeti el projecte al Bosc de Volpelleres. Per això, els cupaires consideren que el govern "està fent una política fàcil, ràpida i de cara a la galeria". 

Més info: L'Ajuntament proposa una nova ubicació per La Mirada si la via judicial no es desencalla

Per la CUP, el canvi d'ubicació "suposa començar de zero un procés molt llarg i costós, amb el consegüent retard i despesa de recursos públics". Alhora, consideren que l'espai escollit no reuneix les condicions necessàries pel projectes i alerten de "riscos en la qualitat educativa": "L’espai final seria molt reduït, al costat d’una altre escola, i no queda clar fins a quin punt podria satisfer les necessitats d’un centre educatiu en condicions". "La regidora d’educació, Carme Ardid, afirmava recentment la seva aposta per l’educació concertada. Ens preocupa que aquesta aposta pugui anar acompanyada d’una devaluació de l’educació pública", emfatitzen.

"Volem refermar el nostre compromís amb la construcció de la Mirada"

A més, es pregunten si aquesta ubicació anirà en detriment de la segona residència pública, que té un terreny reservat a tocar de l'aparcament que el govern ha escollit com a alternativa al Bosc de Volpelleres per La Mirada: "Les preses en voler mostrar una alternativa no fan més que arreglar un problema de manera ràpida i poc eficaç, a la vegada que en genera de nous sense atendre les necessitats de la ciutat". 

La CUP no tanca la porta a altres "alternatives satisfactòries", tot i que afirma que l'emplaçament al Bosc de Volpelleres assegura "la construcció de l'escola en el menor temps possible". "Volem refermar el nostre compromís amb la construcció de la Mirada a la vegada que obrim la porta a possibles sortides que desencallin la situació, sempre que siguin viables i satisfactòries", conclou el partit, alhora que mostren el seu suport a les famílies i infants de la Mirada que viuen "una situació de provisionalitat i precarietat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem