Cures pal·liatives: una necessitat

L'objecte de l'atenció sanitària al final de la vida és el pacient i la seva família

En cures pal·liatives, els metges curen les malalties habituals que té el pacient, però moltes vegades són conscients que el final està a prop i han d'acompanyar a la persona durant el procés i vetllar per ella i la seva família. Intenten que cada moment es passi amb el benestar més gran possible.

L'Organització Mundial de la Salut defineix les cures pal·liatives com "l'enfocament que millora la qualitat de vida de pacients i famílies que fan front als problemes associats amb malalties amenaçadores per a la vida, a través de la prevenció i alleugeriment del patiment mitjançant la identificació precoç i la impecable avaluació i tractament del dolor i altres problemes físics, psicosocials i espirituals".

Aquesta definició indica que l'objecte de l'atenció sanitària al final de la vida és el pacient i la seva família. A més, per tractar els diferents tipus de patiments és necessària una atenció integral que compti amb l'aportació dels professionals més preparats en cada àrea. Metges, infermeres, auxiliars d'infermeria, psicòleg, agent d'atenció religiosa, treballador social i fisioterapeuta, han d'aportar el millor dels seus coneixements i treballar en equip. És així que les cures pal·liatives procuren respondre a qualsevol necessitat dels pacients, principalment quan es troben en una fase avançada de la malaltia o en situació terminal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem