El curs comença al Catalunya amb les obres d'ampliació sense acabar

El Catalunya afronta el seu segon curs com a institut-escola

El curs escolar comença aquest dilluns a l'Institut-Escola Catalunya amb les obres d'ampliació sense finalitzar. Les actuacions, a càrrec de la Generalitat de Catalunya, consisteixen en la reforma d'espais existents per tal de poder disposar de més aules. El Catalunya viurà el segon curs com a institut-escola. 

Un retard en les obres ha fet que les obres de remodelació no s'hagin enllestit encara. Es tracta d'unes actuacions de reforma en 355 metres quadrats per adaptar-se a les noves necessitats. Concretament, falta ampliar l'espai de la cuina per fer-hi dos aules a dalt i construir una altra aula en un porxo existent. D'altra banda, a principis de 2022 ha de començar la construcció d'un edifici annex de 200 metres quadrats per ubicar-hi més aules i que estarà connectat amb l'edifici actual. El pressupost de tot plegat és de 373.000 euros. 

"Treballem perquè tinguin el menor impacte", va explicar la regidora d'Educació, Pilar Gorina. En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Cugat ha cedit dues aules del Casal de Mira-sol perquè el centre educatiu les utilitzi mentre durin les obres. 

55.000 euros en obres

Sí que s'han enllestit les obres menors a càrrec de l'Ajuntament, que han consistit en l'adaptació dels vàters al parvulari per a infants amb diversitat funcional, el canvi ubicació del sorral i de la zona de jocs del pati de primària i d'infantil. És una de les actuacions que ha fet el Consistori a les escoles durant l'estiu, a les quals hi ha invertit 55.000 euros. La resta són: 

  • La Floresta: adequar armari d'obra al comptador aigua, col·locar porta gimnàs i reparar/netejar els canals de recollida d’aigua a la coberta de l'edifici de parvulari i de l’edifici de primària. Arranjar el revestiment vertical dels passadissos.
  • Joan Maragall: tapar els desguassos del vestuari del gimnàs amb malles.
  • Pins del Vallès: arranjar la porta del magatzem de la caseta del conserge. Millores a la sala de calderes del gimnàs (dins del projecte europeu GeoFit https://geofit-project.eu/).
  • La Mirada: arranjament dels sots que hi ha al pati. Treballs provisionals a l’espera de fer més endavant una actuació més definitiva.
  • Avenç: treballs d’adequació i manteniment del camí del Crist Treballador, fins que properament es puguin realitzar les obres definitives per part d’Urbanisme.
  • Gargot: adequar una pilastra de la tanca del mur perimetral exterior.
  • Montserrat: enderroc de la caseta d’obra del pati i millora del paviment.
  • Cavall Fort: renovació del terra del pati de nadons.
  • Joaquima Pla i Farreras: revisió i tala, per seguretat, de dos arbres malalts. A partir de novembre es farà una reposició de l’arbrat.
  • Escola de Música Victòria dels Àngels: eliminar el graó d’accés principal i fer rampa idèntica a la ja existent en un tram.

L'Avenç

També s'ha endarrerit les obres de pavimentació del carrer de Sant Crist de Llaceres, a l'Avenç. Des que a l'estiu del 2019 l'Ajuntament va decidir treure l'asfalt, el carrer s'ha quedat com un camí de sorra, provocant les queixes de famílies i de l'escola. El curs 2020-21 ja s'hauria d'haver tornat a repavimentar, però s'ha anat ajornant. 

Pilar Gorina va apuntar que encara no sabien quan es podrien fer les obres, si durant el curs o per Nadal. En aquest sentit, va assegurar que es farien d'acord amb la direcció del centre i l'Associació de Famílies. 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem