Curs escolar 2020/21: control de temperatura, proves massives i mascareta obligatòria

El Govern avisa que les mesures es podrien modificar en funció de la situació epidemiològica i assegura que "no es tancaran les escoles en cap cas"

El curs escolar 2020/2021 a Catalunya estarà marcat per aules amb grups reduïts, sortides al pati esglaonades en grups i sense aglomeracions, proves PCR massives i l'ús obligatori de la mascareta.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha detallat aquest migdia a la compareixença després del Consell Executiu extraordinari que la mascareta serà obligatòria a partir de Secundària i que en el cas de la Primària, quan la situació epidemiològica del territori ho exigeixi.

Les entrades i sortides seran esglaonades i els centres hauran de prendre la temperatura de l'alumnat per detectar possibles casos i que cada centre serà el responsable de com portar-lo a terme. "La distància, la mascareta i la higiene" entre els alumnes seran les principals mesures a seguir, ha afirmat el conseller. De la mateixa manera, ha admès que la ventilació i la neteja són claus, i ha aconsellat que "com més activitats lectives a l'aire lliure millor".

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el control de símptomes també serà clau a la gestió de la pandèmia. "Ens hem d'autovigilar i no portar als nens a l'escola en cas de presentar símptomes en el dia o durant els 14 dies que es poden presentar i sobretot, avisar al centre", ha detallat.

D'altra banda, ha recordat que es faran 500.000 proves PCR des del 15 de setembre al 15 de novembre a les escoles de tota Catalunya, tant a alumnes com a personal del centre, i s'iniciaran per característiques poblacionals i sobretot en aquells on la pandèmia està tenint més incidència.

Des del Govern han volgut afirmar que s'obren les escoles per "garantir el dret a l'educació del nostre alumnat i per educar, formar i perquè som un servei públic". A més, malgrat l'anormalitat asseguren que els centres "no es tancaran en cap cas".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem