Daniel Romaní guanya el Premi de comunicació turística de les comarques de Girona

El periodista santcugatenc ha estat guardonat pels seus reportatges sobre escenaris de pel·lícules

Els reportatges “Escenaris de pel·lícula” de les comarques gironines, escrits pel periodista santcugatenc Daniel Romaní al diari Ara el passat estiu, han estat guardonats amb un dels Premis de comunicació turística 2022 de les comarques de Girona. Uns premis que estan organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i tenen una dotació econòmica de 3.000 euros.

“Hi ha un notable turisme cinematogràfic a les comarques de Girona. Ho vaig constatar quan feia la sèrie Escenaris de pel·lícula”, ha comentat Romaní aquest dijous, 30 de març, en recollir el premi a l’Auditori Palau de Congressos de Girona per part d'un jurat que n'ha valorat especialment “l’originalitat de la temàtica, la qualitat dels textos i l’excel·lent manera de mostrar al públic català els atractius turístics de les comarques gironines a través de la filmografia”. 

Els reportatges han obtingut el reconeixement al “contingut més original i innovador sobre l’oferta turística de la Costa Brava i del Pirineu de Girona” i formen la setena sèrie de reportatges dedicats al patrimoni cultural del país escrits pel periodista santcugatenc al diari Ara, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, dues de les quals han rebut el Premi Pica d’Estats. D’altra banda, el llibre Catalunya industrial, que recull tots els reportatges de la sèrie, ha merescut el Premi Especial de Patrimoni Bonaplata.

Els reportatges Escenaris de pel·lícula seran recollits en un llibre, igual que els altres reportatges d'aquestes extenses sèries sobre el patrimoni cultural català, que publicarà aquest any Viena Edicions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem