Les danses de Malawi aterren a Sant Cugat amb Petits Músics del Món

El projecte, impulsat des de l'Aula de So, va néixer l'any 2005 per potenciar l'intercanvi de cultures i donar formació musical als joves malawians

Sant Cugat ha rebut als joves de Malawi que participen enguany al projecte Petits Músics del Món. Ho ha fet amb una trobada institucional que ha tingut lloc a l'ajuntament, el dijous 8 de maig. Aquest projecte es basa en l'acollida de joves del Hear Us Children Choir de Malawi, els quals realitzen tallers presencials a les escoles.

 

 

Durant la rebuda, l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vallès (Junts), ha celebrat la continuïtat del projecte: "Estem molt orgullosos d'acollir un any més aquesta iniciativa, que uneix dues cultures tan diferents amb la dansa, que té un missatge universal". Per la seva banda, Martí Marín, impulsor del projecte i de l'Aula de So, ha recordat la funció d'aquestes estades: "Els infants de Sant Cugat tenen l'oportunitat de conviure i entendre als joves de Malawi i els joves de Malawi tenen l'oportunitat de gaudir de la cultura de Catalunya".

Enguany han vingut 7 joves d'entre 15 i 23 anys, els quals van arribar el dimecres 23 d'abril. Durant aquests dies, han visitat les escoles Collserola, la Floresta i el Gerbert d'Orlhac per fer tallers, a més de fer una actuació al CAR Sant Cugat i a Global Movement. A més, en el marc de la Fira de Comerç Just, Economia Social i Solidària i Finances Ètiques, faran una actuació a la plaça d'Octavià el dissabte 10 de maig a partir de les 13 hores.

Aules informàtiques

Aprofitant el viatge, el grup de joves retornarà amb una vintena d'ordinadors per portar a les escoles de Malawi. L'objectiu d'això és fomentar l'ús de tecnologies als infants de Malawi, tal com ha explicat la coordinadora, Àngellah Zurlanga: "Un 27% d'infants no té cap contacte amb la tecnologia a Malawi. Gràcies a Labdoo, estem introduint cursos d'aprenentatge als ordinadors perquè els infants puguin treballar autònomament i poder reduir les ràtios de les escoles, i és que hi ha aules que compten amb més de 100 alumnes per un únic professor".

Enguany, Petits Músics del Món també ha volgut fomentar l'emprenedoria d'aquests joves, i és per això que s'han visitat diferents comerços i associacions comercials. "A Malawi jo elaboro pantalons, vestits i sabates i gràcies a aquestes trobades, espero poder millorar el meu negoci, obrir una tenda i poder ensenyar tot l'aprés als altres", ha explicat una de les joves.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem