De la Torre Cendrera a les fonts de l’Ermetà i de Sant Vicenç

Un passeig per gaudir de la natura en família ben a prop del centre. Això sí, requereix molt bona orientació

Aquest és un itinerari que ens permetrà descobrir alguns dels punts d’interès més propers al municipi. El recorregut s’inicia a la plaça del Rotary. Agafem el camí de Can Borrell i arribem al Pi d’en Xandri. Immediatament després girem a l’esquerra en direcció a la Torre Cendrera. Després de girar, fem un revolt a la dreta i abans d’endinsar-nos al bosc trenquem a l’esquerra. Tombem a l’esquerra per seguir a la dreta un corriol. A l’esquerra trobem un pi gros de 3,5 metres de perímetre. Seguim un camí ample i arribem a la Torre Cendrera.

Enfilem el camí de tornada cap al camí de Can Borrell amb precioses vistes sobre la Torre Negra. Novament al Pi d’en Xandri, aquesta vegada agafem el camí de la dreta. Seguim un camí que voreja els camps i el torrent i ens dirigim cap a la Font de l’Ermetà, a la qual arribarem després de caminar aproximadament 1,5 km per petits camins i corriols.

Després de recuperar forces tornem a agafar el camí i seguim endavant en direcció a l’ermita de Sant Vicenç del Bosc, de la qual només se’n conserven les ruïnes. A aproximadament 50 metres es troba la font de Sant Vicenç. Arribats a aquest punt es pot prendre la decisió de tornar per on hem vingut (fins arribar al camí de Can Borrell i d’allà a Sant Cugat) o sortir per la rambla de Can Bell.

Fitxa tècnica

 

Mitjà de transport: A peu

 

Tema: Paisatge, patrimoni, naturalesa

 

Dificultat: Fàcil

 

Duració: 2 hores

 

Distància: 7,8 km.

 

Desnivell acumulat: 300 metres

 

Inici: Plaça del Rotary

 

Final: Plaça del Rotary o Rambla de Can Bell

 

Font: Collserola pels 4 Cantons

 
Comentaris

Destaquem