Rescaten un gos ferit greu a les vies del tren a Sant Cugat

El gos va estar dos dies molt ferit a les vies del tren fins que va ser rescatat per la Plataforma Animalista de Sant Cugat, que demana ajuda per pagar-ne els costos veterinaris

La Plataforma Animalista de Sant Cugat va rescatar un gos a les vies del tren a Sant Cugat durant la matinada del 3 de juliol i que es trobava ferit greu. L'animal portava des de diumenge malferit per les vies fins que no va ser localitzat i rescatat per Yolanda Muñoz, presidenta de la PAS. El gos té lesions greus i de moment ha perdut la mobilitat de les potes de darrere.

Ara està ingressat en una clínica especialitzada per acabar de determinar quines lesions pateix i si són irreversibles. La Plataforma Animalista de Sant Cugat s'està fent càrrec de totes les despeses per atendre el gos, que té un any i mig, i que poden superar els 4.000 euros. Té un pronòstic greu, amb una vèrtebre desplaçada i la medula completament seccionada. Yolanda Muñoz sospita que li podrien haver donat un cop amb un pal a l'esquena.

És per això que des de l'entitat animalista demanen col·laboració entre els ciutadans per poder fer front a aquesta despesa i han habilitat un número de compte per poder aportar diners. Pots consultar la informació aquí. Una associació que cuida animals amb discapacitat acollirà el Devon.

El rescat

El gos va ser rescatat de les vies del tren FOTO: Plataforma Animalista Sant Cugat

La Plataforma Animalista de Sant Cugat va rebre l'avís d'un gos que estava mal ferit i es trobava a les vies del tren el passat diumenge 1 de juliol. Després de dos dies de cerca i amb la col·laboració de treballadors de FGC, van poder localitzar l'animal, passada l'estació de Sant Cugat en direcció al Vallès.

La Yolanda Muñoz va anar, acompanyada de treballadors de Ferrocarrils, a buscar el gos durant la nit de dilluns a dimarts. Un cop el van trobar, es va anar apropant poc a poc i li va donar aigua, ja que el gos portava com a mínim dos dies sense poder beure. A més, estava molt prim i no duia xip ni collar, per la qual cosa Muñoz creu que potser l'havien abandonat feia deies en alguna estació.

Un cop es guanyar la seva confiança, van poder carregar el gos en una furgoneta i portar-lo a un veterinari per fer-li les primeres cures. Posteriorment, el van traslladar en una clínica especialitzada, on és encara a l'espera de conèixer l'abast de les lesions.

Yolanda Muñoz es va trobar l'animal que no podia caminar i només podia arrossegar-se, a més estava enganxat amb esbarzers. No tenia ferides externes ni sagnava. La presidenta de la Plataforma Animalista no sap què li pot haver passat al gos, però veu estrany que sigui un atropellament d'un tren i apunta que podria haver rebut un cop a l'esquena amb  un pal.

 
Comentaris

Destaquem