Denuncia un testimoni que l'acusava de portar una arma de foc

Mourad Mounim no descarta que darrera el fals testimoni d'un ciutadà hi hagués un rerefons racista

L'atleta Mourad Mounim, veí de Granollers, va viure una situació surrealista el passat 3 de setembre quan un testimoni va trucar el 112 i el va acusar de portar una pistola. Mounim va venir a Sant Cugat per visitar un amic seu en un gimnàs del carrer de Roc Codó. Un cop ja anava a marxar en cotxe, una patrulla de paisà de la Policia Local de Sant Cugat li va barrar el pas i els dos agents el van apuntar amb una arma.

Segons detalla, el van fer baixar del cotxe a punta de pistola, el van tirar a terra i el van mantenir estirat amb un genoll al coll. Els agents, ja amb reforços, van iniciar un escorcoll per tot el vehicle i no van trobar res. Finalment, el van deixar marxar, sense disculpar-se, assegura Munim.

Tot i això, afirma que l'escorcoll va provocar algun dany al cotxe i és per això que el veí de Granollers va anar a la Policia Local de Sant Cugat per presentar una reclamació perquè es fessin càrrec dels desperfectes i obtenir una disculpa o una explicació. No va rebre la disculpa esperada i li van donar cita per fer una reclamació pel dia 17.

 

"És la seva feina, però no puc entendre que després no es disculpin ni et donin informació de fer una reclamació", explica Mounim al TOT, que no descarta un rerefons racista en el presumpte avís del testimoni i el seu origen marroquí. "No pot ser que aquestes coses passin per alt", denuncia. Dies després es va trobar amb el regidor de Seguretat, Francesc Carol, que es va disculpar pel tracte posterior i li va explicar el protocol seguit.

Trobada amb el regidor de Seguretat

Mourad Mounim va denunciar públicament el seu cas i el regidor de Seguretat, Francesc Carol, es va posar en contacte amb ell. Tots dos es van reunir per tal d'esclarir els fets. Des de l'Ajuntament de Sant Cugat asseguren que tot plegat es va originar amb un testimoni al 112 que assegurava que duia una arma.

En aquest sentit, el Consistori afirma que es va seguir el protocol establert en aquests casos i que l'actuació no va tenir res a veure amb l'origen de l'involucrat. El regidor de Seguretat va assegurar que, un cop fes la instància per reclamar els danys del vehicle, l'Ajuntament es faria càrrec dels desperfectes.

"Vàrem parlar i em van demanar disculpes per l'actuació policial, per les no disculpes després del succes i pel tracte rebut un cop vaig anar a demanar explicacions a la comisaria", exposa Mouniim, que afegeix: "He acceptat les disculpes per part de la policia".

Fals testimoni

Més enllà del tracte rebut a posteriori per la policia, tant a la mateixa actuació com a la comissaria, el que més molesta ara al veí de Granollers és el fals testimoni que va comportar tota l'operació i que no descarta que tingui un rerefons racista. I és que Mounim assegura que no només no portava una arma a la mà, sinó que duia les mans lliures i no portava cap objecte, ni motxilla ni res.

"El dany psicològic causat pel fals testimoni el denunciaré. No sé ni com ni quan en costarà pero m'hauré de buscar un advocat per denunciar una acusació falsa d'aquesta magnitud", afegeix. I és que la situació, trobar-se amb dues persones de paisà que l'apuntessin amb un arma i el fessin baixar del cotxe, li va produir un "gran xoc".

 
Comentaris (1)
Raul Fa 4 mesos
En roc Codó No hay gimnasios