Denuncien discriminació racista en una discoteca de Sant Cugat i el local ho nega

Els fets van passar dissabte, 24 de juny, quan es va negar l'accés a dues persones al local

Un grup de joves ha denunciat tracte discriminatori en un local musical de Sant Cugat del Vallès. Un fet que es desmenteix des del local.

Com ha explicat Maria Porredón, els fets van passar dissabte, 24 de juny, a la nit, a The Police 080. El grup d'amics va accedir al local, mentre una part del grup, entre els quals hi havia dos nois de nacionalitat espanyola però originaris del Senegal i de la República Dominicana, van quedar-se a l'exterior.

"Els vaig sortir a buscar, i en voler entrar ens van dir que no podíem entrar que era una festa privada. Els vaig dir que acabava de sortir de dins, i ens van dir que no podien entrar i prou", explica Porredón.

Davant d'aquesta situació, el grup va demanar el Full de reclamacions del local, i afirmen que se'ls va negar. "Ens van dir que havia d'estar la policia davant, i vam trucar els Mossos d'Esquadra. Quan van venir ens van donar el full, i en retornar-lo, marxaven sense donar-nos la còpia signada. Al final, vam signar, però mentre, els vigilants anaven fent comentaris racistes, del tipus 'Que vagin a Otto que tenen una sala per a negres'", afegeix Porredón.

A més, Porredón lamenta que al full de reclamacions el local hagi posat que "anàvem sota els efectes d'estupefaents i vam mostrar una actitud violenta, cosa que no és certa; és més, en tot moment vam mantenir la calma".

Per la seva banda, Roger Mesegué, responsable del local, desmenteix les acusacions. "Un grup de 6 o 7 noies van entrar al local, i a fora van quedar tres persones de color. Quan van voler entrar, els vam parar per l'actitud que tenien. No anaven mal vestits, tot i que un anava amb samarreta sense mànigues, amb pírcings i altres elements. En parar-los, van tenir una actitud inapropiada, a més de mostrar signes d'haver consumit alcohol i, tot i que no en podem estar segurs, d'haver consumit alguna altra substància. I se'ls va denegar l'accés", explica Mesegué.

"En aquell moment van sortir les noies i es va embolicar. Van demanar el full de reclamacions, i davant l'actitud violenta els vam dir que se'ls donaria en presència de la policia. Van venir, es va omplir el full, i jo mateix el vaig signar", explica.

Messegué desmenteix que es tracti d'un tema de racisme. "Quan va arribar la policia, se'ns va demanar si era un tema de racisme, i evidentment que no. Nosaltres no neguem l'entrada ni per qüestions de color, ni sexe ni religió. És més, en aquell moment hi havia persones de color a l'interior del local, i és un fet que es pot comprovar a les xarxes socials", afegeix.

 
Comentaris

Destaquem