contingut promocionat
GERD DIETÈTICA

Descobreix com t'has d'alimentar segons la teva edat

Jugant amb sabors, colors i textures, aconseguirem que el nen s’adapti a tots els aliments

Els aliments contenen com a mínim una substància nutritiva. Nutrients són les proteïnes, hidrats de carboni, greixos, vitamines i minerals. Cada aliment ens aporta diferents nutrients. L'alimentació ha de ser variada i així garantim tenir una aportació nutricional completa. Es recomana repartir els aliments en 5 àpats. Els bons hàbits alimentaris són imprescindibles per una alimentació saludable.

A la infantesa i l'adolescència és el moment d'aprendre aquests bons hàbits

Jugant amb sabors, colors i textures, aconseguirem que el nen s'adapti a tots els aliments saludables per aconseguir una aportació energètica suficient per mantenir l'activitat física i mental pròpia d'aquesta edat.

Durant l'adolescència cal tenir en compte els canvis fisiològics, emocionals i socials que succeeixen en aquesta etapa i és molt important que la família sàpiga transmetre als fills el respecte pels hàbits saludables i a tenir cura de la seva alimentació, tot i l'augment d'àpats fora de casa.

A l'edat adulta, millor controlar

Sense oblidar el plaer de menjar bé, s'ha de controlar l'alimentació. Les proporcions dependran de l'activitat física que desenvolupem, però sempre intentarem restringir els greixos saturats animals, sucres i farines refinats. Fer un esmorzar energètic i un sopar lleuger.

A la tercera edat, menys necessitats energètiques

Per allargar les condicions físiques i mentals s'ha de tenir en compte la ingesta d'aliments antioxidants com les fruites i verdures que ens hi ajudaran. També cal fer petits àpats i sovint.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem