contingut promocionat

 

logo gerd dietètica

Descobreix els beneficis de les plantes medicinals

A Gerd Dietètica disposen d'una àmplia varietat de plantes medicinals

Les plantes medicinals són totes aquelles que, per les seves propietats, poden ajudar-nos a millorar el nostre estat de salut. Els humans les utilitzem des de l'antic Egipte (el 1550 aC) i durant tot aquest temps hem après a utilitzar-les de diferents maneres per potenciar els seus efectes sobre el nostre organisme, tot i que tenen una efectivitat limitada.

Avui dia encara queden botigues on pots trobar diferents tipus de plantes medicinals que pots utilitzar a casa teva en forma d'infusió, pomades o aplicant-les directament sobre el nostre cos. A Sant Cugat també disposem d'un d'aquests racons, Gerd Dietètica, on et podran assessorar perquè en facis un bon ús i t'expliquin si aquestes plantes tenen alguna possible contraindicació.

Hi ha molts tipus de plantes medicinals que pots trobar a Gerd Dietètica, tot i que algunes de les més famoses són aquestes:

La botiga està ubicada al centre de la ciutat i està en funcionament des del 1992 FOTO: Arxiu

  • Camamilla (manzanilla): és una de les més recomanades pels efectes positius de la seva flor. Està especialment indicada per tractar problemes gastrointestinals, alhora que actua per reduir el colesterol.
  • Eucaliptus: aquesta planta és sobretot coneguda pels seus beneficis per a les persones amb problemes respiratoris. Té propietats antimicrobianes i facilita la secreció de fluids com els mocs.
  • Espígol (lavanda): conté propietats que t'ajudaran a lidiar problemes d'estrès i insomni. A més, aporta propietats analgèsiques i millora la digestió.
  • Orenga: tot i que és molt utilitzat a les cuines per l'aroma que aporten, aquesta planta té propietats antifúngiques, antibacterianes, antiinflamatòries i antihistamíniques.
  • Cua de cavall: la tija d'aquesta planta ajuda a les persones que pateixen cistitis o altres infeccions de l'aparell urinari. Les seves propietats astringents ajuden a controlar les hemorràgies.
  • Farigola (tomillo): té propietats antioxidants i antisèptiques i ajuden a fer la digestió i afavoreix la secreció de sucs gàstrics.
  • Til·la: és potser una de les plantes més conegudes pels seus efectes relaxants. Les infusions de til·la ajuden a relaxar al cos i facilita dormir alhora que ajuda a reduir l'ansietat.
 
Comentaris

Destaquem