contingut promocionat
logo mexcalli

Descobreix les enchiladas, un dels plats més característics de la cuina mexicana

A cada zona de Mèxic s'elabora aquest plat amb una salsa diferent, mostrant així la diversitat de la cuina mexicana

Quan pensem en la cuina mexicana acostumem a recordar-nos dels nachos, el guacamole, els burritos i les salses picants. Però la gastronomia d'aquest país és molt rica i té molt matisos en funció de cada zona del país. Un d'aquests plats que disposa de diverses variants són les Enchilades, que al municipi de Puebla es cuinen amb el seu tradicional Mole Poblano.

Les enchiladas són un plat que s'elabora amb tortillas de blat de moro farcides de diferents tipus de carn, tot i que el més habitual és la carn de pollastre. A aquesta elaboració, aleshores se li afegeix un chile tradicional de la zona, una salsa picant feta amb diferents ingredients. A la ciutat de Puebla, ubicada a prop de la capital mexicana, se li afegeix el Mole Poblano.

 

Entrada al local

L'origen de la recepta s'ubica en l'època colonial el segle XVI. Amb l'arribada de noves espècies, ingredients i tècniques culinàries a Amèrica de la mà dels monjos franciscans, moltes receptes autòctones es van adaptar als nous gustos i tendències. D'aquesta manera, a poc a poc, les Enchiladas de Mole Poblano, van arribar a convertir-se en el plat mexicà per excel·lència.

Al Mexcalli, podràs tastar els principals plats de cuina mexicana sense haver de marxar de Sant Cugat. Entre tots els diferents plats dels quals pots gaudir, a banda de les Enchiladas, hi trobaràs els Tacos de Cochinita, la Tampiqueña o el Pastís de Tres Llets.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?