Descobreix què has de menjar, segons el teu tipus de pell

Cal tenir en compte, doncs, quina és la nostra ingesta de nutrients en funció del tipus de pell

L’alimentació és un element fonamental per a la salut, ja que aporta els nutrients a l’organisme que fan possible que aquest realitzi les seves funcions vitals. A més, els efectes d’aquesta alimentació són ben visibles, ja que determinen el nostre aspecte físic general, sobretot en l’aspecte de la nostra pell. Cal tenir en compte, doncs, quina és la nostra ingesta de nutrients en funció del tipus de pell que tenim per garantir que aquesta llueix i, sobretot, està sana en tots els aspectes. 

Aliments segons la pell

Si la nostra pell és greixosa, hem d’augmentar la ingesta d’aliments amb fibra, pans integrals, cereals i fruites, així com productes que tenen un efecte diürètic, com són la pinya, els espàrrecs i les carxofes. Igualment, cal evitar els embotits, xocolates i dolços. Igualment, es recomana consumir aliments amb vitamina A, com la pastanaga i les verdures de color verd fosc. Uns nutrients que aporten lluminositat a la cara, a més de ser antioxidants i antiinflamatoris.

Si, per contra, la nostra pell és seca, hem de potenciar aquells aliments que augmentin la hidratació i la nutrició de la pell. Per això, s’ha d’augmentar la quantitat de líquids diaris que ingerim, i vitamines antioxidants. Una bona manera de fer-ho és prendre sucs de fruita o sopes fredes de verdures, així com proteïnes animals i vegetals, fruits secs i llavors. També són recomanables els aliments rics en Omega 3 i Vitamina E, com l’oli vegetal.

Si la nostra pell és mixta o normal, cal eliminar de la dieta aquells agents perjudicials per a la pell, com són la nicotina, la cafeïna i l’alcohol. A més, cal augmentar el consum de vitamines, antioxidants i àcids grassos omega 3 i 6.

 
Comentaris

Destaquem