contingut promocionat
Ajuntament de Sant Cugat logo

 

 

Descobrir Sant Cugat, la ciutat de les experiències

La ciutat té una qualitat de vida excel·lent que es basa en un gran entorn natural, un patrimoni cultural ric i una vida comercial vibrant

Sant Cugat és una ciutat jove, moderna, dinàmica i on sempre passen coses que li donen vida. Situada en una localització privilegiada a només 25 quilòmetres de Barcelona i amb una excel·lent accessibilitat, sigui amb vehicle propi o amb transport públic, és la destinació ideal perquè facis una escapada de cap de setmana o una excursió d’un dia. Una ciutat còmoda per moure’s en bici gràcies a la seva orografia plana al centre i als més de 50 quilòmetres de carrils bici.

Pi d’en Xandri. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat/ Mané Espinosa

Pi d’en Xandri. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat/ Mané Espinosa

La ciutat té un patrimoni cultural d’allò més interessant, envoltat de natura on pots gaudir d’activitats a l’aire lliure i un eix comercial vibrant. És el lloc ideal per gaudir tant en parella, com en família o amb els amics a qualsevol època de l’any. A més,  no has d’oblidar les festivitats i la gran oferta d’activitats culturals que al llarg de l’any hi tenen lloc cada cap de setmana. Les excuses perfectes perquè visitis la ciutat o perquè la redescobreixis!

Parc de Can Mates. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat/Mané Espinosa

Parc de Can Mates. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat/Mané Espinosa

Una ciutat de natura, cultura, comerç, gastronomia i oci

Envoltada del parc natural de Collserola, el gran tresor natural, un paradís per als caminants, els ciclistes, els corredors i els amants dels cavalls. Un parc immens que t’ofereix una infinitat de possibilitats per fruir de la natura.  També podràs gaudir dels 13 parcs per passejar, jugar amb els nens i fer esport en plena natura.

Pots començar a descobrir-la pel seu centre històric, on hi ha l’imponent Monestir de Sant Cugat, un complex religiós del segle IX que alberga un dels claustres romànics més excepcionals d’Europa. Pots passejar entre els seus 144 capitells únics d’alta qualitat escultòrica o aprendre com era la vida dels monjos benedictins al museu del Monestir i viure una experiència única.

Claustre del Monestir. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat/Mané Espinosa

Claustre del Monestir. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat/Mané Espinosa

A escassos metres trobaràs el Celler Modernista, projectat el 1921 per Cèsar Martinell; o la Casa Museu Cal Gerrer, un museu únic dedicat a Marilyn Monroe. També el Museu del Còmic, un recorregut per la història dels còmics i els seus protagonistes.

Plaça Pep Ventura. foto: Ajuntament de Sant Cugat/ Mané Espinosa

Plaça Pep Ventura. foto: Ajuntament de Sant Cugat/ Mané Espinosa

 

Mercantic. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat/ Mané Espinosa

Mercantic. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat/ Mané Espinosa

 

A prop de la plaça Barcelona, icona del Sant Cugat poble, trobaràs el centre Grau-Garriga, el primer centre d’art tèxtil contemporani de l’estat espanyol. També has de visitar el Mercantic, una petita vila vintage de brocanters, antiquaris, artesans i artistes on cada dia passen coses diferents. És un referent a Europa per als amants del col·leccionisme i la decoració i té la llibreria de vell més gran del país. També podràs gaudir d’una experiència de compres d’articles vintage, oci i gastronomia.

A més, pots passejar per l’eix comercial de Sant Cugat i descobrir establiments emblemàtics amb preciosos aparadors, galeries d’art i restaurants de cuina internacional, però també de gastronomia local. Cultura, natura, comerç, gastronomia i oci és el que trobaràs si vens a Sant Cugat. Tens mil i una experiències per triar i remenar.

 
Comentaris

Destaquem