Desfilada de majorettes a l'any 1969

Ricard Mestre recorda antics moments de Sant Cugat amb 'Descobrim Memòria'

Curiosa imatge d'una desfilada de majorettes per la rambla del Celler en l'any 1969. Les majorettes són un grup de noies que solen desfilar pels carrers d'una població, seguides per una orquestra, generalment amb ocasió de festes locals. La seva indumentària sol consistir en un barret i una jaqueta de tipus militar, una minifaldilla i botes altes.

Durant la desfilada, fan girar un bastó metàl·lic amb una tècnica esportiva denominada twirling. Molt populars en la dècada de 1970, però després van anar decaient progressivament. Probablement, la desfilada tenia alguna cosa a veure amb la construcció del camp de futbol, perquè aquesta fotografia forma part d'una sèrie en què es veu a les majorettes sortir de l'ajuntament, passar per rambla del Celler, girar pel pont que travessava la riera a l'altura del carrer Balmes i tornar per l'actual Dos de maig, que aleshores no era més que un camí de carro. Encara que si ens hi fixem, la rambla del Celler, tampoc estava asfaltada.

Eren altres temps, d'un Sant Cugat molt rural. Voldria destacar l'edifici de la dreta, que era la fàbrica de pretesats del Sr. Cipriano Rico, on es fabricaven bigues de ciment per a la construcció. La finestra que es veu a dalt a la dreta, amb un estenedor davant, era una de les dues finestres que tenia el pis dels meus pares, en què jo vaig néixer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem