Desnonen a 4 persones, una d'elles menor, que compartien pis a Sant Cugat

Serveis Socials, que ha catalogat el cas com a "complex", ha intentat negociar una pròrroga d'uns dies amb la procuradora de la propietat, que no ha accedit, ja que venia amb una ordre judicial

4 persones que compartien pis, una d'elles menor, han estat desnonades el dijous 23 de maig d'un habitatge del carrer de Santa Rosa de Sant Cugat, per impagament del lloguer. De les quatre persones que han estat desnonades, només una era la titular del contracte de lloguer, i tenia subarrendades dues habitacions, una a un home d'avançada edat, i l'altra a una mare i la seva filla, menor d'edat.

El titular hauria rebut 3 avisos abans del desnonament, i segons apunta un dels subarrendataris, va ser el dia abans que es va assabentar del cas, i és que, sempre segons assenyala, ell pagava en negre la part corresponent al titular del contracte, que després no efectuava el pagament a la propietat.

Cal destacar que l'habitatge és d'una persona gran, que el va col·locar en la borsa d'habitatges de PROMUSA, qui ha actuat com a intermediari, però sense cap mena de competència en el cas del desnonament. Segons han informat al TOT Sant Cugat, el preu del lloguer estava al voltant dels 600 euros.

 

 

Presència de Serveis Socials

Serveis Socials de l'Ajuntament s'ha presentat davant de l'habitatge, i un cop allà, s'han assabentat que hi vivien 4 persones, i no 3 com els havia explicat el titular del contracte de lloguer. Tot i això, quan ha arribat la procuradora de la propietat, han intentat negociar una pròrroga de temps, per poder tenir marge per cercar una solució o una alternativa habitacional per aquestes persones, cosa que no han volgut confirmar: "Cada cas és diferent", han explicat des de Serveis Socials de l'Ajuntament.

Després de no accedir a les peticions de Serveis Socials, la procuradora ha comunicat als desnonats que havien de marxar, i els ha demanat que trairessin les seves coses de l'habitatge. Dues de les persones ho han fet ràpidament, el titular del contracte i l'home gran, mentre que la menor d'edat era tancada a la seva habitació i no volia sortir. Finalment, després de la insistència de la mare, i amb l'ajuda de Serveis Socials, el regidor no adscrit i alcaldable per Proposem, Dimitri Defranc, que intentava mediar en favor del titular del contracte, i un veí, han aconseguit que la jove sortís de l'habitació per prosseguir amb el buidatge de les pertinences.

 

Un cop s'ha buidat l'habitatge, un manyà ha canviat el pany. Tot això, enmig d'un cordó policial de Mossos d'Esquadra, que han estat presents fins que s'ha acabat el desnonament.

Moment en el qual el manyà entra a l'edifici. FOTO: TOT Sant Cugat

Moment en el qual el manyà entra a l'edifici. FOTO: TOT Sant Cugat

I ara què?

Serveis Socials no ha volgut donar detalls de què passarà amb aquestes persones, o de si ja hi ha alguna alternativa per a elles. I és que han recordat que en tractar-se de tres nuclis diferents, "és un cas complex".

 
Comentaris

Destaquem