VIDEO I Desnonen la discoteca Drinkking Lemon de Sant Cugat

L'empresa concessionària té un deute de 4,5 milions amb l'Ajuntament de Sant Cugat, que després del desnonament ha recuperat els terrenys

Escac i mat al local d'oci nocturn Drinkking Lemon, ubicat a la carretera de Rubí. Aquest matí s'ha executat el desnonament després d'un litigi judicial actiu des de 2010. El Jutjat número 4 de Rubí va ordenar l'execució del desallotjament per un deute de l'empresa concessionària Reostat S.A. de 4,5 milions d'euros a l'Ajuntament de Sant Cugat en concepte de cànon d'ús de terrenys municipals. El nou pla d'explotació va ser aprovat en acabar el de les Carpes Chic i, tot i que ja es coneixia que aquesta activitat arribaria a la fi, es tractava d'un local que acollia a centenars de joves les nits de cap de setmana.

 

Nit Sab SLU, l'empresa encarregada de l'explotació del local d'oci nocturn, ha sigut el gran perjudicat de la jornada. L'ordre de desnonament s'ha executat cap a les 12:00 i ha deixat "al carrer" a més d'una seixantena de treballadors. Dani Pérez, administrador de l'operador encarregat de l'explotació del local, assegura no haver rebut cap notificació, assabentant-se 72 hores abans de l'execució del llançament. A més, declara que les renovacions de llicències, que s'han de dur a terme anualment, estaven totes en regla.

Per la seva part, el secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), Joaquim Boades, ha titllat de "defecte processal" l'actuació, ja que "vulnera els drets fonamentals de Nit Sab" i se'ls ha privat "d'un temps prudencial per gestionar la situació".

La patronal, que ha carregat contra l'Ajuntament de Sant Cugat atès a què "no ha acceptat cap acord" a més de "privar a milers de joves de gaudir d'un oci nocturn legal, segur i controlat prop de casa seva", demanarà la declaració de nul·litat de ple dret de l'acta de llançament.

D'altra banda, denuncien la "mala fe processal de l'Ajuntament" que ha "negat conèixer l'existència d'un tercer explotador de la discoteca (Nit Sab SLU)". Per la seva part, el consistori ha responsabilitzat a Reostat S.A., ja que el contracte "només implicava a dues parts contractuals" ha assenyalat l'alcaldessa, Mireia Ingla.

Joaquim Boades (Fecasarm), Pere López (Fecasarm) i la delegada de la secretaria judicial. FOTO: TOT

Joaquim Boades (Fecasarm), Pere López (Fecasarm) i la delegada de la secretaria judicial. FOTO: TOT

Des de Reostat S.A., l'advocat Eduard Torres, ha assegurat que s'han plantejat alternatives per cobrir el deute, inclús algunes implicaven la substitució de l'activitat d'oci nocturn a favor d'unes que poguessin sintonitzar amb els interessos de l'Ajuntament. Davant el rebuig del consistori per pactar una alternativa, Torres ha especulat sobre uns possibles interessos urbanístics de l'administració pública sobre l'espai, uns interessos que ha qualificat de "legítims". A més, l'advocat assegura que es tracta d'un cànon "absolutament abusiu" i més elevat que altres espais similars al mateix municipi.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha acudit a última hora del matí quan l'espai ja ha estat desallotjat. Segons les seves declaracions, "avui s'ha fet justícia" i "es recupera un espai municipal que posa fi a una activitat que ha comportat molts problemes de soroll, seguretat i civisme".

Alcaldessa Mireia Ingla a Drinkking Lemon. FOTO: Ajuntament

Alcaldessa Mireia Ingla a Drinkking Lemon. FOTO: Ajuntament

Els treballadors de la discoteca han estat els altres protagonistes de la jornada. Al cant "volem treballar" han intentat paralitzar un llançament amb poques expectatives de ser suspès. Sergio Pereira, cambrer del local, ha parlat en nom dels treballadors i assegura que "estan jugant amb els nostres diners".

Un treballador sense llar 

Hi ha hagut més danys col·laterals: un dels treballadors residia a les instal·lacions. Amb tot s'ha vist obligat a abandonar el seu habitatge i les seves pertinences que haurà de recollir més endavant. Segons han explicat des del consistori, no tenien constància d'aquest fet i l'han deixat en mans dels serveis socials de la ciutat.

Anthony, el treballador desnonat del seu habitatge. FOTO: TOT

Anthony, el treballador desnonat del seu habitatge. FOTO: TOT

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem